Животновъдите се отказаха да протестират

4462
Животновъдите се отказаха да протестират
Снимка: БГНЕС

Животновъдите в Югозападния регион се отказаха да блокират Е79 утре, 5 юни, съобщават от Националната асоциация на животновъдите - Струма 2012.

Извялението дойде и в светлината на изказване на земеделския министър Деислава Танева, която е уверена в положителния ефект на европейските средства за сектора, както и за сектора на производство на плодове и зеленчуци. Този ефект ще се отчете в края на сегашния програмен период т.е. 2020 година.

Танева посочи, че единственият проблем, който винаги ще стои пред България е възможността за подкрепа с държавни средства. Причината - в другите страни-членки на ЕС можели да отделят повече на национално ниво, отколкото ние.

Земеделският министър не влезе в конкретика за това каква ще бъде националната подкрепа за земеделие от догодина, като само посочи, че това зависи от бюджета за 2016 г. По темата за затварянето на ферми тя каза, че в близкия месец ще тече проверка на фермите, които не са първа категория. След приключването и ще се обявят резултати и обемът на проблема ще стана ясен.

Научете в Expert.bg защо животновъдите засега се отказаха да протестират и как Танева иска промяна на европейско ниво заради неравните възможности на отделните държави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com