„Месец на фотографията” в Благоевград

9333
„Месец на фотографията”  в Благоевград
Снимка: Getty Images / Guliver

Първата обща годишна изложба на благоевградските фотографи е изключително важно и значимо събитие за местните творци. Това е първата по рода си изложба, която стана факт благодарение на общата инициатива на общината и разбирателството между благоевградските фотографи. Това каза Елена Арнаудова, началник отдел „Култура“ в община Благоевград, пред "Фокус".

„Началото на това събитие бе положено миналата година, съвсем емблематично, но тази година го направихме с много по-голям заряд и мащабна изява под името „Месец на фотографията”, заяви Арнаудова.

Възрастни хора се натровиха с гъби в Благоевград

Съпрузи, консумирали гъби пърхутки са приети тази нощ в реанимацията на МБАЛ-Благоевград, съобщи БГНЕС. Двамата съпрузи, на 69 и 67 го...

Тя изказа радостта си, че е проявен такъв интерес към това събитие не само от благоевградските фотографи, но и от редица чуждестранни представители на това изкуство. По думите й тази инициатива не е насочена само към професионалните фотографи, но и към младите, които едва сега поглеждат към това изкуство. Това е събитие, което има своето бъдеще в общината, категорична бе Елена Арнаудова. Фотоекспозицията включва авторски снимки на Васил Пипев, Игор Дамянов, Борислав Манов, Александър Терзиев, Ангел Ангелов, Иван Евтимов, Костадин Филчев, Магдалена Уанли, Атанас Китанов, Робертино Котев, Венцеслав Гълъбов, Валентин Китанов, Владимир Петров, Юлиан Механджийски, Радостин Валеов и Крум Иванов. Годишната изложба на благоевградските фотографи е част от цикъла „Месец на фотографията”, който стартира на 2 юни. Тя е организирана под егидата на община Благоевград и Сдружение на благоевградските фотографи и е част от проявите, организирани от общината в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен район за Европейска столица на културата през 2019 година. Експозицията ще остане до средата на месец юли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com