Обраха църквата на Мая Нешкова

25170
Обраха църквата на Мая Нешкова

Църквата на естрадната любимка Мая Нешкова и композитора Кирил Икономов е била обрана. Затова съобщи самата изпълнителка на евъргрийна „Честит рожден ден“ в страницата си във „Фейсбук“.

„На връх празника Архангел Михаил църквата ни „Успение Богородично“ в Благоевград осъмна разбита и ограбена! В какво се превърнахме! Нищо ли ценно не ни остана? И какво объркано поколение възпитаваме? Жал ми е за тези хора, не знаят какво си докарват на главите - да оскверниш църква и то на такъв празник! Аз им прощавам, но...“, написа обичаната певица. 

Доброволци построиха храм в ловешко село

В ловешкото село Гостиня вече има църква. Храмът е изграден само за една година и то с дарения и доброволен труд.Храмът "Света Великом...

Храмът „Успение Богородично“ е открит през 1991 г. в родния град на Кирил Икономов Благоевград. Той се намира в местността Бачиново. Когато църквата е готова на празника на Света Богородица през август, пристига свещеник, отдавна напуснал страната ни. Той попитал Мая и Кирил защо са избрали това място. Те се спогледали, но нямало какво да отговорят, освен че са го харесали. Тогава от отчето научават, че според предания, разказвани от местните, преди повече от столетие, гледарицата баба Дача пророкувала, че ще дойде ден да прехвърчат коли по поречието на река Бистрица. Ама не такива, които да са теглени от волове и коне. Жената не знаела как да нарече бъдещите автомобили, но видяла в бъдното, че тези коли ще минават край църква. В този момент музикалното семейство научило, че е сбъднало едно пророчество. И разбира се Нешкова и Икономов били много щастливи, че са изпълнили част от мисията си.

Песента „Храмът“, с която певицата изненада почитателите си през 1992 г. е посветена именно на това духовно събитие, а видеоклипът е снимат в църквата „Успение Богородично“. Тя е включена в предстоящия нов албум на Мая Нешкова „Честит рожден ден“, събрал най-големите й хитове, който се очаква да бъде на пазара до броени дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com