X
 
 

Община Благоевград поощрява с награди най-добрите в почистването на града

584 0
photo of Община Благоевград поощрява с награди най-добрите в почистването на града
Снимка: община Благоевград
Кампанията "Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!" набира все по-голяма популярност в Благоевград. След като стана ясно, че в нея ще се включат десетки жители и гости на града, а всички необходими материали за почистването на осигурени от голям магазин, днес от общинската администрация обявиха, че ще има и подаръци - пейки за най-добре изчистилите града.

Пейките са общо пет, като ще бъдат дадени на печелившите във формата на ваучер. Всеки може да се самономинира, като качи снимка на пространството, което е изчистил. Снимката трябва да има кадър от преди почистването, както и такъв след премахването на боклуците и замърсяванията. Всички благоевградчани могат да гласуват под публикуваните снимки. Наградите ще бъдат обявени на 14-ти април на площада в града, а съоръженията ще могат да се вземат от предварително указано място.

Припомняме, че началото на инициативата е тази събота, шести април, от 10:30 часа на площад "Македония". Специално за него е организиран рок концерт, който ще подгрее Благоевград преди голямото чистене. Освен това, ден преди почистването, от държавното предприятие горско стопанство обявиха, че ще раздават дръвчета и фиданки за най-активните доброволци. Целта е новата растителност да превърне Благоевград в още по-чист и зелен град.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители