X
 
 

Община Благоевград с рекордни приходи за 2018 г.

731 0
photo of Община Благоевград с рекордни приходи за 2018 г.
Снимка: община Благоевград
На открита сесия в Благоевград беше представен финансов отчет за отминалата 2018 г. Най-важната информация от отчета е свързана с рекордните приходи, които общината е получила - повече от 76 млн. лв. От тях 39 млн. са местни приходи, а останалите държавни. Месните данъци и такси, които са основно перо за всяка община, са в размер на над 10 млн., което е с 5% повече, от предвиденото в началото на финансовотa година - 9 млн.

Това показва положително развитие в концепцията на общинската администрация за получаване на данъците и таксите, както и връщане на задължение от стари длъжници.

Неданъчните приходи също имат ръст от 5%.

Основен финансов източник са общината са таксите, които представляват 56% от общия размер на приходите. Глобите, санкциите и наказателните лихви са само 7%.

По различните пера, община Благоевград е отделила за труд и заплати най-много разходи (47% от всички разходи). Следват капиталови разходи и разходи за издръжка.

Събитието беше водено от председателят на общинския съвет в града - Радослав Тасков, който разкри всички финансови резултати. Присъстваха и представители на общински и местни звена, неправителствени организации, сдружения, експерти и граждани.

Одобрението на финансовия отчет трябва да бъде гласувано на сесия на общинския съвет.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално