Община Сандански тегли 1,9 млн. лв. кредит от ФЛАГ за три важни проекта

1780
Община Сандански тегли 1,9 млн. лв. кредит от ФЛАГ за три важни проекта
Снимка: БГНЕС

Кредит от фонд ФЛАГ на стойност 1,9 млн. лева смята да ползва община Сандански за дофинансиране на три важни проекта - реконструкция на бул. „Европа“, реконструкция на пътя между селата Катунци и Златолист, изграждане на новата детска градина в ЖК „Спартак“.

Пред журналисти кметът на община Сандански Атанас Стоянов и служители от общинска администрация обясниха защо  е нужно да се актуализират капиталовите разходи на бюджета и да се поеме общински дълг за три от проектите.

Община Видин с награда от Фонд ФЛАГ

Местната институция е сред общините в България, които получиха отличия като най-активни клиенти на Фонда и доказали своя добър админист...

Пред медиите бе представена информация за всеки проект и на какъв етап е той. От местната администрация обясниха, че община Сандански е изпълнила всички законови изисквания - проектиране, съгласуване на проекти, оценка на съответствието, издаване на разрешение за строеж, подготовка на строителна документация и други нормативно установени процедури.

От управата обясниха, че всеки проект е с целево държавно финансиране. Високият инфлационен индекс обаче и драстичното повишаване на строителните материали през настоящата година са основната причина за нуждата от допълнителни финанси за довършване на обектите. Това е и причината предходното Народно събрание да приеме изменения в законодателството, чрез което общините имат възможност да анексират договорите с нови актуализирани цени, за да се завърши строителството на съответните обекти.

Търсейки възможности, община Сандански е внесла искане за допълнително финансиране към Министерството на финансите и Министерството на образованието и науката, но за тази година допълнително финансиране е трудно постижимо.

Поради тази причина община Сандански предвижда осигуряване на допълнителен финансов ресурс чрез поемане на общински дълг от фонд ФЛАГ на стойност 1 900 000 лв. с период на погасяване 10 години.

Поемане на краткосрочен общински дълг по проекта за устойчива градска среда гласуваха съветниците в Плевен

Община Плевен да сключи договор за кредит с „Фонд за органите на местно самоуправление в България - ФЛАГ” ЕАД за поемане на...

„Значима част от инфраструктурните проекти са обезпечени с целево кредитиране от фонд ФЛАГ. В тази връзка припомняме, че през 2016 г. община Сандански също е взела кредит в размер на 2 млн. лв. за изграждането на друг важен инфраструктурен проект – Северната дъга, отново за срок от 10 години. Осигуряването на допълнително финансиране ще даде възможност обектите да бъдат реализирани и използвани по своето предназначение“, поясняват от община Сандански.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Проучване за костенурки и змии заради АМ "Струма" в Кресненското дефиле: Никой не иска, АПИ дава повече пари

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com