Овладяна е ситуацията със скъсаната дига край Петрич

1759
Овладяна е ситуацията със скъсаната дига край Петрич
Снимка: Actualno.com

Ситуацията със скъсаната язовирна дига край петричките села Михнево и Кавракирово е овладяна. Това съобщи кметът на общината Димитър Бръчков.

По думите му, положението е било нормално още снощи около 23 часа. На мястото били машини на общината, които са разчистили натрупаната скална и почвена маса. Водата е изтекла от земеделските площи.

"Пътят между Петрич и Първомай е проходим. Засегнати са между 1000 и 2000 декара ниви. През днешния ден ще описваме щетите", обясни градоначалникът.

Той допълни, че поддържа контакт с всички кметове на села в общината, които го информират за състоянието на реките, които минават в близост до населените места. Опасност има за реките край Митиново и Тополница.

Припомняме Ви, че по-рано кореспондентът на Actualno.com съобщи, че хиляди декари ниви и земеделски площи са под вода след скъсване на язовирна дига в Петричко. Залети са около 2 000 декара площи, засадени със зеле, спанак, картофи и други зеленчуци.

Язовирна дига не издържа, земеделски земи в Петричко са под вода

Хиляди декари ниви и земеделски площи са под вода след скъсване на язовирна дига в Петричко. Залети са около 2 000 декара площи, засаде...

Дигата се е скъсала снощи и земите около язовира, намиращ се между селата Кавракирово и Михнево се наводнили. Наводнен бе и пътят Петрич – село Първомай.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com