Пускат пистите на Банско до дни

1552
Пускат пистите на Банско до дни

Първите писти в ски зона Банско ще бъдат пуснати до края на седмицата, обяви Иван Обрейков, маркетинг директор на „Юлен“, концесионер на ски зона Банско.

„За съжаление дъждът наруши стратегията ни по подготовката за началото на сезона. От два дни обаче има добри температури в ски зоната и оръдията вече работят. Очакваме до няколко дни да падне и естествен сняг и до 10-11 декември вече да отворим част от пистите с по-евтини карти. В горната част на планината има натрупал около 60 см сняг, но тъй като пистите се подготвят логистично и започваме от долу на горе. Интересът на туристи от цял свят към старта на сезона е много голям. С други думи хората, които обичат Банско, пак ще са тук“, допълни Обрейков.

Новост за ски зоната е поставянето на две екологични станции за зареждане на електроавтомобили. Те са базирани до паркинга на начална станция на кабинката. На тях могат едновременно да зареждат 4 автомобила.

От този сезон времето в ски зоната вече ще се измерва от фирма №1 в света в този сектор – „Юбло“. „Имаме договор, по който получаваме 6 броя големи часовници, които ще бъдат поставени на най-оживените места и хората ще могат да си сверяват времето по тях. Първият ски център с часовници „Юбло“ е Куршевел, а ние сме вторите в света“, каза още Обрейков.

Гледат промяната в договора за ски зоната в Банско след изчистване на детайлите

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на ресорните министри да дадат публичност на проекта на решение, с който се предлага промя...

Новост за курорта е и сътрудничеството с организационния комитет на Олимпиадата в Пекин. Преди месец Банско бе посетен от зам.-кмета на китайската столица. „Тъй като сме се доказали като много добър организатор на стартове за Световната купа, от Пекин ни избраха нас за да подготвяме техния персонал, който ще работи по Олимпийските игри през 2022 г. В тази връзка още от януари в Банско идва китайски екип, който ще бъде обучаван как се подготвя световна купа по сноуборд“, заяви той.

Отличната работа в ски центъра донесе преди месец на курорта и петата поредна награда за ски курорт №1 в България от Световните ски награди в Кицбюел. Тази година по интернет са гласували над 1,6 млн. души от цял свят.

„Въпреки опашките, явно хората обичат нашия ски курорт и за това гласуват за него и пак ще идват тук, за сметка на други, които искат да заличат нашия бизнес, който правим като курорт. Разбрах, че сутринта уважавания от мен Боян Петров е бил в една телевизия, която постоянно бълва фалшиви новини за Банско. Та той е говорил как Банско ще излезе от Юнеско. В тази връзка за пореден път искам да кажа, че дори и да уплътним концесионната зона, то няма да има нищо извън нея. Така че всеки, който прави спекулации в тази насока, да ги прави някъде другаде. Ние нямаме намерение да излизаме извън концесионната зона, която е одобрена от „Юнеско“. Два пъти имаше посещение на Банско от ръководители на „Юнеско“ и те казаха, че ски центърът е много добре ситуиран и не нарушава никакви изисквания от тяхната организация. Но явно има хора, които се хранят от това да пускат фалшиви новини“, завърши Иван Обрейков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

АДФИ със спешна финансова проверка в община Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград