С молебен за здраве Благоевград изпраща военни в Афганистан

4024
С молебен за здраве Благоевград изпраща военни в Афганистан

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим ще отслужи молебен за здраве на участниците в Международната мисия за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан - „Решителна подкрепа”.

Церемонията, по изпращане на Екип от съветници за участие в Международна мисия на НАТО, ще се проведе в Благоевград днес от 11.00 часа пред зала „22 септември”, съобщава Дарик нюз. Военнослужещите от формирование 26 400-Благоевград ще бъдат под ръководството на подполковник Анатолий Димитров. Съветниците ще останат в Афганистан шест месеца.

НАТО приключи мисията си в Афганистан

Днес приключва продължилата 13 години мисия на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ИСАФ). "Заедно ... ние...

Мисията „Решителна подкрепа” е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и национални сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона.

Участието на България в мисията съответства на отговорностите на страната като член на НАТО и на приетата през 2011 г. Стратегия за трансформиране на участието на въоръжените сили на Република България в ръководените от НАТО Международни сили за поддържане на сигурността в Афганистан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com