Серия от инициативи в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград

779
Серия от инициативи в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград

Тази и следващата седмица Благоевград ще бъде в епицентъра на социалните събития. ЮЗУ „Неофит Рилски” подготвя поредица от различни инициативи, които ще бъдат изключително интересни, и чакани от жителите и гостите на града.

В понеделник, на 15 октомври, университет ще даде старт на традиционния си Национален фестивал на изкуствата. Той ще даде възможност на студенти от цялата страна да покажат различни свои таланти, в областта на изкуството. 

Разкриват социални услуги в Благоевград за деца и младежи в нужда

Благоевград ще бъде зарадван съвсем скоро от нови социални услуги. Те ще бъдат предназначени за деца и младежи в нужда. Основните звезд...

Фестивалът ще стартира от 18:00 часа в зала „Яворов” с фолклорен концерт спектакъл „Първо либе”. Освен концерта, програмата на фестивала включва още изложби, музикални конкурси, фотоизложби, филми, ревю, театрални и танцови спектакли и много други.

Университетът обаче не спира до там. Предходната седмица той организира представяне на китайски бойни изкуства. Събитието се състоя в стая „Конфуций” във Филологическия факултет на университета. Бяха представени различни техники на китайското бойно изкуство „Тай чи”, а специален гост беше Валери Иванов-Лао Шъ, един от основателите на школата "Кунгфу център Сюангуей".

Гости на тържеството бяха г-жа Гао Чунли (Gao Chunli) – директор от китайска страна на институт „Конфуций“, г-жа Аксиния Колева – директор от българска страна на институт „Конфуций“, г-жа Олга Ялъмова – директор на Първо частно училище с изучаване на китайски език в София, проф. д-р Антони Стоилов и проф. д-р Георги Апостолов – заместник- ректори на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

По-късно през седмицата пък университетът стартира и друг форум- „Да върнем родителите в училище”. Форумът стартира с презентация от националното проучване на тема „Степента на отчужденост на родителите към училищния живот на своите деца“. Данните представи г-н Анастас Стефанов от Изследователския център „Тренд“. Участниците се запознаха с актуални данни за цялата страна относно комуникационните канали между училището и дома. Голям интерес предизвикаха цифрите представени от Тренд: 80% от родителите разчитат на децата си за информация свързана с учебния процес. Само 7% обаче, използват активно електронните пощи и дневници на училището. Трима от десет родители не знаят, дали детето им е ставало свидетел на агресия в училище.

Кюстендил, Дупница и Бобов Дол показват красотата на региона в 3D измерение

3D видеоклипове, популяризиращи общото културно-историческо наследство и природно богатство на трансграничния регион България - Македон...

По повод данните представени на срещата инж. Таня Михайлова отбеляза, че е важно родителите да се възползват от всички достъпни канали за комуникация и подчерта, че живият контакт остава най-достоверен. Университетът отбелязва, че планира още много и различни инициативи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com