Служебният министър на туризма Илин Димитров проведе неформална среща с бизнеса в Банско

923
Служебният министър на туризма Илин Димитров проведе неформална среща с бизнеса в Банско
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на туризма Илин Димитров беше сред официалните гости в Банско по време на стартовете от Световната купа по сноуборд на 21 и 22 януари 2023 година, съобщиха от пресцентъра на министерството. Българският курорт за трети път стана домакин на престижното състезание, в което най-добрите сноубордисти премериха сили под връх Тодорка. 

Въпреки необичайно топлото начало на зимата в цяла Европа, което остави редица световни курорти затворени, българските домакини посрещнаха спортната проява с отлично подготвени писти и снеговалеж в първия от двата дни. Сбъднаха се очакванията трибуната на финала на пистата на „Бъндеришка поляна“ да се напълни заради участието на звездата ни Радослав Янков и младите таланти от българския отбор по сноуборд, се отбелязва в съобщението.  

Иван Кадев: За пореден път Банско е световна столица на зимните спортове

"За пореден път Банско е световна столица на зимните спортове. За пореден път Банско доказва, че е №1 на зимния туризъм и зимните спорт...

Припомняме, че Янков направи най-силното си представяне този сезон и завърши на четвърто място. Вчера българинът не успя да влезе във финалите, но днес накара публиката на "Бъндеришка поляна" да развее националния трибагреник. 

По време на събитието Министерството на туризма рекламира дестинация България с редица маркетингови активности. Стартовете от Световната купа по сноуборд в Банско е значима световна спортна проява с широк медиен отзвук, която постави българския курорт в светлината на прожекторите, отбелязват от Министерството на туризма.  В рамките на посещението си в Банско министър Димитров проведе и неформална среща с представители на местния туристически бизнес. Това е първата от поредица подобни срещи в различни градове на България.  С представителите на местния бизнес министърът на туризма обсъди актуални теми и проблеми, както и въпроси, свързани с възможностите за развитието, модернизирането и по-нататъшното популяризиране на зимната дестинация. Фокус на срещата беше и съвместната работа на пазар Турция. В срещата се включиха и представители на турския туристически бранш. В момента в българския курорт има много гости от южната ни съседка, тъй като освен трайния интерес към българския ски курорт, стартовете на Световната купа по сноуборд съвпаднаха и с ученическата ваканция в Турция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

АДФИ със спешна финансова проверка в община Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград