Социалните услуги в община Разлог минават през нова стратегия

2971
Социалните услуги в община Разлог минават през нова стратегия
Снимка: БГНЕС

Предотвратяване на рискове, водещи към социално изключване и изолация на отделни личности и групи от обществото е заложено за изпълнение в Общинската стратегия за развитие на социалните услуги (2016г. – 2020г.) на община Разлог, съобщава "Дарик нюз".

Тя бе приета на редовно заседание на ОбС, съобщиха от пресцентъра на Общината. В проекта са заложени още: осъществяване на програми за превенция на всички форми на насилие над и от деца в цялата община и подкрепа на жертвите на насилие, експлоатация и трафик; превенция на рисково поведение и подкрепа за преодоляване на последиците от него при деца и младежи; предоставяне на подкрепа на поне 30% от уязвимите семейства и деца в Центрове за обществена подкрепа; включване на поне 90% от децата в предучилищна възраст в детска градина и на всички деца в задължителна училищна възраст в подходяща форма на образование и други.

Правителството прие национална стратегия за развитие на минната индустрия

Министерският съвет прие Национална стратегия за развитие на минната индустрия с визия до 2030 г. Неин основен приоритет е устойчивото ...

Стратегията ще обхване всички уязвими общности и възрастови групи и ще определи параметрите на социалните услуги във всяко населено място на територията на общината, като планираните мерки ще се изпълняват в следващите пет години.

Специално внимание ще се обърне на малките изолирани населени места, където живеят рискови групи. Приоритет е съхраняването, поддържането и установяването на жизнени общности и интеграцията на всяко дете и възрастен в тях.

Тенденцията за развитие през периода 2016 - 2020 г. е към повишаване на качеството на съществуващите услуги и разширяване на периметъра на обхващане на рисковите групи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com