Според жители на Якоруда търговецът на ракията убиец не спазва мярката "домашен арест"

499
Според жители на Якоруда търговецът на ракията убиец не спазва мярката "домашен арест"

Докато е под домашен арест Тайфи Мекльов се разхожда из улиците на Якоруда, пие кафе в местна бензиностанция, посещава дома на тъста си, както и дърводелския си цех.

Това заявиха възмутени жители на Якоруда, предава "Дарик нюз".

Оставиха в ареста производителя на ракията менте от Якоруда

Производителят на ракията менте от Якоруда Тайфи Мекльов остава в ареста. Това реши на свое заседание днес съдийски състав на Апелативн...

Иван Неделчев, който е един от оцелелите след употребата на ракията менте, бе категоричен, че е виждал лично Мекльов да се разхожда в града, необезпокояван от никого. Той заяви, че се отказва да предприема каквито и да било мерки срещу това, че Мекльов прави каквото си иска докато е под домашен арест с мотив, че няма кой да го чуе и защити.

За разлика от него, почернените майки Айше Мемчова, Донка Петрова и Хатидже Муртева са депозирали жалби до главния прокурор Сотир Цацаров, с която искат да бъдат взети мерки за спазването на мярката срещу Мекльов - „домашен арест”.

Роднини на починалите от отровната ракия се притесняват и затова, че все още не са готови експертизите, нямат официален документ от какво са починали децата им, все още няма заключение от експертите, че именно ракията менте е причината за смъртта им.

Те подозират, че с времето може да се манипулира всичко и всъщност да стане така, че децата им са починали от съвсем различно нещо, но не и от метила, защото вече 6 месеца те не са получили епикризи.

Производителят на ракията-убиец от Якоруда иска да излезе от ареста

Тайфи Мекльов, обвинен за търговията с опасната ракия, убила шестима души в Якоруда, иска по-лека мярка за неотклонение. Днес (10 март)...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com