Строители и предприемачи от Петрич ще блокират Е-79

5028
Строители и предприемачи от Петрич ще блокират Е-79

Строители и предприемачи от Петрич ще блокират Е-79 утре сутрин. Това съобщи председателят на сдружението на строителите в града Руси Бахтарлиев, предаде Фокус.

Очаква се около 8:00 часа протестиращите да се съберат на главния път край Петрич и да спрат движението по международното трасе. Колко време ще продължи блокадата не е ясно.

В Петрич подпалиха макети на кмета и заместник-кметовете

Баничарница и фризьорски салон печелят обществена поръчка, за да изграждат канализация в Петричко. Затова и в града вече има протест. ...

Утре за пореден път местните строители и предприемачи ще поискат оставката на кмета Вельо Илиев, който обвиняват за сериозни нарушения и злоупотреби с обществените поръчки и фирмите, които са ги изпълнявали.

По-рано над 1 000 души протестираха в Петрич с искане за оставка на кмета. В 8:00 часа централният площад се напълни със строители, предприемачи и жители на Петрич. Те поискаха оставката на цялото ръководство на общината, начело с кмета, зам.-кмета, главния архитект и всички съпътстващи началници на общинските отдели, настояват да има задържани и наказани. „От осем месеца местните строителни фирми водим битка. Въстанахме, защото от години нямаме ангажименти по нито една обществена поръчка в града. Търговете приключват с един и същ резултат, винаги с избор на точно определена фирма”, коментира Руси Бахтарлиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com