Свлачища отново застрашават домове в Сатовча

2928
Свлачища отново застрашават домове в Сатовча

През февруари село Плетена остана без път, а земята под къщите поддаде заради опасно свлачище. Днес обстановката не е по- различна. А с първия сериозен дъжд нови процепи зейват в бетона, информира bTV.

Къщата на семейство Къдреви е сред най-засегнатите. За семейството и за още 3 семейства от Плетена има издадена заповед за евакуация. Никой обаче не я спазва.

Поставиха под постоянно наблюдение активизиралите се свлачища в Сливенско

Под постоянно наблюдение са активизиралите се свлачища на територията на Oбщина Сливен. До момента са извършени проекто-проучвател...

„Мястото се мърда, мърда се постоянно. Ние живеем тук, на хората вече не им прави впечатление, защото те не живеят тук, аз живея. Постоянно наблюдавам какво става, притеснявам се и не знам към кого да се обърна, просто вече съм се напълно отчаяла”, каза Руска Къдрева.

„Те не искат да напуснат дома си, защото са притеснени за имуществото си и това, което цял живот са го събирали и построили, така че наистина се притесняваме, съчувстваме им”, коментира зам.-кметът Ерхан Кълков.

Пътят за училището продължава да бъде прекъснат, а децата обикалят. Липсата на пари е забавила укрепването.

„Работните проекти са изготвени, фирма изпълнител по закона за обществена поръчка имаме избрана, ако днеска пристигнат средствата, ние имаме готовност утрешния ден да започнем изпълнението на строително- монтажните дейности”, посочи Кълков.

От началото на годината - стотици нови свлачища, на стотици свлачища е строено

Към края на май тази година общият брой на регистрираните свлачища на територията на цялата страна е 2004, а към края на 2014 година ...

С есента идват и нови страхове – отново след валежите следват свличания. След спрелия днес дъжд, хората се молят да не вали скоро. Молят и за помощ от държавата.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com