В Банско арестуваха бизнесмен, замесен в схема за кражби на луксозни коли

5727
В Банско арестуваха бизнесмен, замесен в схема за кражби на луксозни коли

Собственикът на компекс "Мавриковата къща" в Банско е арестуван за 24 часа по време на специализирана операция на полицията срещу автоджамбази в курортния град. Акцията е започнала в петък и продължава в този момент. Снощи служители на реда са окупирали хотела на задържания, очаква се днес да му бъде повдигнато обвинение, посочва Topnovini.bg.

„Работим съвместно с колегите от Пловдив и София, става въпрос за банда, която е специализирана в кражбата на луксозни леки автомобили.Арестуваният мъж е на високо ниво в престъпната структура, която краде коли на територията на цялата страна. Има арести и на територията на други полицейски дирекции в страната.

Кметът на Банско: Недопустимо е курортът да остане без ток в Новогодишната нощ

Недопустимо е централната част на курорт като Банско да остане без електрозахранване в Новогодишната нощ и на 1 януари. Това коментира ...

През зимата бандата действа основно в Банско, тъй като тук идват много заможни туристи със скъпи автомобили", коментира директорът на Областната дирекция на полицията в Благоевград Росен Танушев.

Той допълни, че пред имота на Мавриков са открити 6 луксозни леки автомобила, за които е доказано, че са обект на престъпление. Още в петък сутринта от охраняем паркинг са откраднати возилата на влиятелни чужди бизнесмени. Органите на МВР проверяват всички изходи на Банско, а и цялата област за съмнителни коли.

Разследването по случая показало, че задържаният бизнесмен е работил с добре обучена банда автокрадци от цялата страна. Автомобилите са прибирани на специално място в зимния курорт, а след това ремонтирани и продавани.

 

В Банско отчитат близо 8% туристически ръст спрямо същия период за 2015 г.

Гости от алпийските държави Австрия, Италия и Швейцария избраха Банско за новогодишната си ваканция. За последните две седмици туристич...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com