В Якоруда обвиняват местен бизнесмен за отравянията с алкохол, той е задържан

3253
В Якоруда обвиняват местен бизнесмен за отравянията с алкохол, той е задържан
Снимка: БГНЕС

Местният бизнесмен Тайфи е продавачът на метиловия алкохол в Якоруда, чиято употреба доведе до смъртта на четирима души. Нови трима, консумирали от отровната ракия в Якоруда, попаднаха в болница тази нощ.

Те бяха докарани в реанимация на МБАЛ-Благоевград по разпореждане на здравното министерство, чиито експерти извършват проверки от снощи. Така равносметката до тази сутрин е 4-ма мъртви и 7 в болница, единият от които е много зле, съобщава Struma.com.

Четирима души загинаха заради алкохол в Якоруда

Още трима души са приети през нощта срещу понеделник със симптоми на отравяне от метилов алкохол в реанимацията на МБАЛ-Благоевград. От...

Открит е и производителят на ракията с метилов алкохол, това е Тайфи М., местен бизнесмен с дърводелски цех. Той e задържан за разпит. Сензационно бе разкрито, че преди дни мистериозно са починали още 2-ма млади мъже, смъртта им бе маскирана като инфаркт и никой не е подозирал, че е възможно и те да са жертва на отровната ракия.

Вероятно ще се наложи ексхумация, за изясняване на причината за смъртта им. Тубите с алкохол от свинската сватба са иззети за изследване. Конфискувана е и цялата ракия, открита в дома на производителя. Случаят припомня отровния купон на младежи в благоевградското село Падеш, тогава поразени бяха 6 -тима, от които издъхнаха 2-ма.

В момента върви кампания срещу частните казани, дали някой умишлено не е превърнал ракията на Теик в отрова все още не е ясно, но е факт, че масовата смърт в Якоруда, ще коства свободата на местния бизнесмен. Все още опасността не е преминала, тъй като се знае, че метиловия алкохол поразява часове по-късно.

 

Якоруда и Белица - битка за ромски гласове чрез безполезни програми

Кметовете на общините Якоруда и Белица, които са от ДПС, отказват да кандидатстват по програма за временна заетост, която може да даде ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com