Електронно списание “Литературен дизайн” и “Страшен разказ в две изречения”

3783
Електронно списание “Литературен дизайн” и “Страшен разказ в две изречения”
Снимка: ЛитДизайн

Издателство и е-списание “ЛитДизайн” и “Страшен разказ в две изречения”, обявяват литературен конкурс за разказ на ужасите “Хорър дизайн” 2023.

Целта на конкурса е да събере участници от всякакви възрасти, които обичат да четат и пишат в спекулативния жанр на ужасите и да се представи високото качество на съвременната българска литература пред обществото.

Художникът Костадин Жиков с участие в световен конкурс

Младият живописец Костадин Жиков ще вземе участие във Figurativas 23 - конкурс от световна величина на художници, които рисуват в стило...

Темата е напълно свободна, стига творбите да карат четящия да трепери от страх.

Конкурсът ще бъде журиран от популярни имена в културния живот: Валентин Попов-Вотан, Невен Георгиева и Виктория Баръмова.Тази година сме подготвили и изненада - гост журиращ ще е авторът на “Кало Змея”, “В мен” и “Общежитие за чудовища” Милен Хальов.

Милен Хальов е учител и писател. Неговият литератрен успех започва с трилогията за “Кало Змея” продължава през поставящия основополагащи въпроси за създряването тийн роман “В мен”, за да стигне до изключителия роман “Общежитие за чудовища” - зряла и мрачна поредица, която разкрива какво се крие под привидно сивото ежедневие, какви сили избуяват и се канят да управляват живота.

Невен Георгиева е дългогодишен почитател на хорър жанра във всичките му форми. Тя дълбоко вярва, че чрез хоръра човек може много успешно да се разсее от ужаса в ежедневието; все пак, клин клин избива. От четене, през писане, любовта към ужасите доведе до създаването на конкурса „Страшен разказ в две изречения“ през 2021-ва, който освен че осигурява неизчерпаем обем нови къси разкази, има за цел да предложи на аудиторията едно интелектуално предизвикателство и да събуди интереса към литературата дори на тези, които не си падат по хорър или не са писали никога през живота си.

Виктория Баръмова е в постоянно търсене на литературата, която грабва, стиска те за гърлото и за сърцето, разтърсва те, така че след прочита ѝ вече никога да не си същия. Цени написаното, което те обръща с хастара наобратно, хваща те неподготвен и някак си успява да те подготви за промяната, която идва...

Горското стопанство обяви детски конкурс в Омуртагско и Антоновско на тема „Аз обичам българската гора“

„Държавното горско стопанство“ в Омуртаг предизвиква деца и младежи от Омуртагско и Антоновско да творят на тема „Аз ...

Конкурсите за нея са личностна литературна стълбица, със стъпала, които сам решаваш дали да изкачиш... Най-ценни са тези ръбатите и по-високи стълби от стълбицата, предизвикващи те да излезеш извън собствените си очертания. Точно след едно подобно конкурсно педизивикателство за написване на фантастичен разказ, получава награда и разбира, че жанрът фантастика не ѝ е никак чужд.

Би се радвала в конкурса за хорър разкази да се включат всички – които вече са ревностни почитатели на жанра, но най-вече би се радвала предизвикателството да бъде прието от поети, разказвачи на житейски истории, привърженици на сатирата и забавата, на историята... Сигурна е, че въздействащата литература идва от новия прочит на собствените авторови възможности, провокацията им и дръзката им себеизява!

И ето Ви и повод!

Валентин Попов е любител на качествената литература, обожаващ фантастика и ужаси. Под псевдонима Вотан е автор на няколко сборника с разкази, както и на редица публикации в различни тематични издания в интернет и на хартия. Създател е на издателство “ЛитДизайн”, а от декември 2021 с екип от доброволци поддържа е-списание “Литературен дизайн”.

Условията на конкурса са достъпни на уеб адрес:

Арт конкурс разказва за доброволчеството

Пожари, наводнения, бедствия, житейски несгоди … кризи. Често истинските герои в тези истории, са те – ДОБРОВОЛЦИТЕ - коит...

За въпроси можете да пишете на имейл: magazine.litdesign@gmail.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

"На половината път до теб" - вълнуващ роман за една необикновена любов

Брайън Трейси разкрива как да работим по-умно и да печелим повече в "Печели колкото наистина заслужаваш"

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги