Издателство "Сиела" излезе с открита позиция за последните изяви на Калин Терзийски

11213
Издателство "Сиела" излезе с открита позиция за последните изяви на Калин Терзийски

Издателство "Сиела" обяви публично позицията си относно активността в социалните мрежи, поведението в ефир и интервютата на писателя Калин Терзийски.

"Правили сме и правим всичко, което е по силите ни като издателство, да сме партньор и сподвижник в творчеството на Калин Терзийски. В последните години всеки от екипа ни е контактувал с него лично – той идваше в издателството често и комуникацията ни беше не просто работна, а непринудена, ефективна и интересна", пише в изявлението на издателството и допълват:

Театърът: тук и сега

В три от проектите на ACT Фестивал за свободен театър: 2 свободният театър е платформа за коментар, авторска интерпретация и интересни ...

"Последните месеци обаче са различни - Калин Терзийски просто не е същият човек. Разговорите му с ръководството на издателството са неефективни. Опитите на главния редактор за неформална комуникация и откровен личен контакт не доведоха до промяна към по-добро. След последвали разговори и с негови близки ни беше казано в прав текст, че всичко зависи изцяло от неговата лична мотивация да се възстанови. Необходима е професионална, компетентна намеса. Категорично сме против медийното ровене в личния живот на човек, който в момента има нужда от друго отношение и грижа.

Това, което се случва с Калин Терзийски, е изключително неприятно за всички нас. Със състрадание и болка следим развитието на ситуацията. За съжаление и най-доброто издателство не може да замести нито неговото семейство, нито най-близките му приятели, нито неговите обичани хора и роднини.

И накрая - държим да е ясно, че Калин Терзийски получава хонорарите си на десето число на всеки месец. Всички останали български автори, издавани в "Сиела", получават хонорари на 3 или 6 месеца. Издателството е коректно към своите автори и спекулации относно неизплатени хонорари са недопустими.

Надяваме се Калин Терзийски отново да намери сили и да излезе от състоянието, в което се намира, както вече е доказвал, че е способен. Няма да е лесно, но вярваме, че е възможно", завършват писмото си от издателство Сиела.

Четири нови пиеси на Иво Сиромахов излизат в общ сборник

Новата книга на известния сценарист и драматург Иво Сиромахов –„Любовни истории” (ИК „Сиела”), излиза в н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com