Излиза книгата „Монасите маратонци от планината Хией, Япония“ на Джон Стивънс

3509
Излиза книгата „Монасите маратонци от планината Хией, Япония“ на Джон Стивънс
Снимка: издателство "Вакон"

Издателство „Вакон“ публикува уникална за българския пазар книга – „Монасите маратонци от планината Хией, Япония“, дело на авторитетния професор по будистки изследвания Джон Стивънс.

За монаха маратонец денят започва в полунощ. Подобно на фантом той се понася в бялата си роба през гъсти гори и ледени потоци, за да изпълни поклонението, повелено му от будистката школа Тендай – 1000 дни и 40 000 км в обиколка на свещената японска планина Хией. На един особено суров етап от изпитанието обутият в сламени сандали атлет трябва ежедневно да преодолява дължината на два олимпийски маратона в продължение на 100 последователни дни. Истинското предизвикателство обаче идва със седмицата на неподвижност, в която храната, водата, сънят и дори почивката са напълно забранени. Десетки загиват по склоновете на Хией, ала оцелелите се връщат с мъдростта и спокойствието на преродени буди. Станали едно цяло с планината и божествения Фудо Мьо-о, те летят напред без никакви ограничения.

Проф. Стивънс е първият западен учен, получил възможността да общува лично със свръхиздръжливите атлети и да опише тайнствените им тренировъчни методи, стриктния хранителен режим и дългите молитвени пости, поддържащи умовете и телата им. Безценен източник за живота на монасите маратонци, книгата на Стивънс представлява и задълбочен поглед върху тендай будизма, който от векове крепи мъжете по осеяния с остри камъни и отровни змии път към просветлението.

Черил Стрейд разказва за уроците на Тихоокеанския хребетен път

Черил Стрейд е американска журналистка и писателка, придобила световна известност с бестселъра си „Моето приключение в дивото&ldq...

Една истинска история за духовна сила, желязна дисциплина и пълно себеотдаване, след която непостижимостта ще се превърне в поредната илюзия на сетивата.

За автора:

Джон Стивънс живее в Япония в продължение на трийсет и пет години, където работи като професор по будистки изследвания в университета „Тохоку Фукуши“ в град Сендай. Стивънс е дълбоко уважаван преводач, ръкоположен будистки свещеник, куратор на няколко големи изложби на изкуството на Дзен и инструктор по айкидо. Автор е на повече от трийсет книги и е един от най-изтъкнатите специалисти по айкидо в Западния свят, като е носител на майсторската степен 7-и дан в стил Айкикай. Десетилетия наред Стивънс изучава и калиграфия, като написва превърналата се в класика „Тайната калиграфия на Изтока“ (Sacred Calligraphy of the East).

Отзиви:

„Задълбочен поглед върху живота на монасите маратонци, който ни дава надежда, че ще постигнем възвишените си, привидно невъзможни цели.“

Да обиколиш Мадагаскар с каяк

За последните 11 години Риан Мансер многократно пренаписва определението за упоритост и се превръща в олицетворение на решителността. П...

Д-р Стан Бийчъм, автор на Elite Minds: Creating the Competitive Advantage

„Монасите маратонци отиват до ръба на смъртта, за да се върнат по-живи от всякога.“

Натали Голдбърг, автор на Long Quiet Highway: Waking Up in America

 


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com