Книгите, които всяка жена трябва да прочете

165568
Книгите, които всяка жена трябва да прочете

Има книги, които прочитате набързо в самолета, после ги забравяте и никога повече не се сещате за тях. Има и други, които препрочитате отново и отново и всеки път откривате в тях нещо различно и вдъхновяващо.

Ето за тези книги ще говорим. Вземете си чаша чай, а може би и кутия с носни кърпички и се пригответе да се сгушите с тях за много, много дълго време.

Ако искате сърцето ви да се разтопи, прочетете:

Едно дърво расте в Бруклин от Бети Смит

Нови 10 разтърсващи истории от едно изречение

Кратките разкази могат да бъдат много силни и да имат смисъл, който понякога липсва в романи от стотици страници. Тези 10 кратки истори...

Франси използва книгите, за да избяга във въображаемия си свят от бедността на апартамента си в Бруклин. Майка й едва успява да свърже двата края, като чисти къщи, а баща й, алкохолик, припечелва каквото може като пеещ сервитьор. Книгата проследява живота на Франси в ранното й юношество по един магически, сгряващ сърцето начин. Пригответе се да плачете от началото до края.

Сестри за лятото от Джуди Блум

Най-добре написаната книга за приятелството на всички времена. Книгата проследява живота на героините от ранно юношество до зряла възраст. И с всеки следващ прочит става все по-добре.

Възлюбена от Тони Морисън

Възлюбена е невероятна книга. Има любов, разбито сърце, призраци, убийство, предателство, неочаквани обрати. Най-вече, обаче, става дума за откачените неща, които една майка иска за дъщеря си. След нея с чувство на благодарност ще си припомните колко готини всъщност са вашите собствени майки.

Любими цитати от книги

Четенето ти дава крила, с които да летиш през много и различни светове. То е прозорец към  непознатото и новото, дава ти много нов...

Краткият чуден живот на Оскар Уао от Джуно Диас

Оскар е дебел доминикански смотаняк. Това е историята на неговото семейство, преплетена с доминиканската история. Разказвачите се сменят, а текстът е изпълнен с бележки под линия. Тежка книга за любовта, семейството и какво означава да бъдеш мъж.

Ако преживявате раздяла, прочетете:

Яж, моли се и обичай от Елизабет Гилбърт

Това е най-добрата книга за раздялата на нашето време. Забравете за хейтърите, които й се подиграват. Всеки, който е страдал отчаяно, приключвайки дълга връзка, ще се идентифицира с Гилбърт и нейния плач на пода в банята, и ще се почувства добре от начина, по който тя успява да подреди живота си отново....продължава ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com