"Под игото" на Вазов излиза на шльокавица за 24 май

10944
"Под игото" на Вазов излиза на шльокавица за 24 май
Снимка: Podigoto.bg

За 24 май - Деня на славянската писменост, българската просвета и култура, знаковият роман на Иван Вазов "Под игото" излиза на шльокавица. Целта на издателството "Жанет 45" е да покаже, че използвайки тази неизвестна писменост най-вече в интернет, губим езика си, с него губим културата си, а в крайна сметка губим и идентичността си.

"И точно поради тази причина за всяко закупено издание от „Pod igoto”, което изчезва от книжарниците завинаги, ние ще дарим две български книги на училища, читалища и библиотеки. За да могат повече хора да се докоснат до езика и азбуката ни и да започнат да ги уважават", пишат екипа на издателството в специално създадения сайт на инициативата - www.podigoto.bg.

Русенци подеха кампания за издаване на комикс на "Под игото"

Институции и студенти от Русе подеха кампания за издаване на български език на френския комикс на романа на Вазов „Под игото. Иде...

Провокацията именно с може би най-значимия роман за националното самосъзнание на българите не е случайна. Тъкмо по този начин чрез преобръщане на ефекта от употребата на маймуница в интернет инициаторите целят да привлекат внимание към един сериозен проблем пред младото поколение на България.

Желаещите да се включат в инициативата и да получат дарение от книги могат да се свържат с​ ​издателството на​ ​booksj45@gmail.co​​m​.​

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги