"Призраци в моята глава" на Пол Трембли – ужасяващата история на едно момиче, обсебено от духове

4671
"Призраци в моята глава" на Пол Трембли – ужасяващата история на едно момиче, обсебено от духове
Снимка: Еднорог

„Призраци в моята глава” на Пол Трембли – носител на тазгодишната награда „Брам Стокър” – е ужасяващата история на едно момиче, обсебено от духове, на фона на традиционен екзорсизъм и ултрамодерно раилити шоу

Романът повдига множество въпроси за връзката между спомените и реалността, науката и религията и самата същност на злото

 

“Призраци в моята глава” на Пол Трембли буквално ме смрази от страх, а аз не се плаша лесно.”

                                                                                Стивън Кинг

"Сиси - самотната императрица" - разтърсващата история на императрицата на Австро -Унгария

Разтърсващата история на императрицата на Австро - Унгария Сиси ни увлича в стъпките на виенския валс, води ни из необятните унгарски п...

 

„Великолепният роман на Пол Трембли „Призраци в моята глава” не е просто история на ужаса, а творба от по-сериозен калибър. Книгата спуска над читателя изящна мъгла от перфектно балансирана тайнственост, в която всеки сам решава кое е истина и кое - не.”

                                                                                  Ню Йорк Таймс Бук Ривю

 

Романът на Пол Трембли „Призраци в моята глава”, удостоен с престижната награда „Брам Стокър” 2015, е смразяващ трилър, който брилянтно съчетава семейна драма и психологически съспенс, подсилен с модерна, но също толкова въздействаща интерпретация на жанра на ужаса. Филмовите права на „Призраци в моята глава” са откупени и лентата ще бъде продуцирана от компанията на Робърт Дауни Джуниър.

"Записки от един малък остров” на Бил Брайсън – второ издание на най-доброто от най-смешния пътешественик на света

Опознайте Англия, за да се влюбите в нея...или да умрете от смях „Тази книга не бива да се чете на публично място - невъзможно е...

Животът на семейство Барет, обикновена провинциална фамилия, започва да се разпада, когато тяхната четиринайсетгодишна дъщеря Марджъри проявява признаци на остра шизофрения.

Отчаянието на родителите ѝ се задълбочава, тъй като лекарите не са в състояние да спрат неудържимото плъзгане на Марджъри към бездната на лудостта. Докато домът им се превръща в къща на ужасите, те неохотно се обръщат за помощ към местен католически свещеник. Отец Уондърли предлага да прибегнат към екзорсизъм, тъй като вярва, че крехката тийнейджърка е обладана от духове. Същевременно свещеникът се свързва с местна продуцентска компания, която проявява интерес да филмира борбата на семейство Барет с демоните. Фамилията е принудена да приеме предложението поради главоломно трупащите се сметки за лечение и четиримата скоро се превръщат в неочакваните звезди на хитовото риалити шоу „Обсебването”. Когато събитията в къщата на семейство Барет прерастват в истинска трагедия, шоуто и шокиращите инциденти, които то улавя, се превръщат в градска легенда.

Петнайсет години по-късно авторка на бестселъри интервюира Мери, по-малката сестра на Марджъри. И докато Мери си припомня тези отдавна отминали събития, случили се, когато тя е била само на осем години, на повърхността започват да изплуват дълбоко заровени тайни и болезнени спомени, които се сблъскват по неочакван начин с излъченото по телевизията. „Призраци в моята глава” е заплетен психологически роман на ужаса, който повдига множество въпроси за връзката между спомените и реалността, науката и религията и самата същност на злото.

Пол Трембли е утвърден автор на редица романи на ужаса и психологически трилъри, сред които „Призраци в моята глава”, Disappearance at Devil`s Rock, No Sleep Till Wonderland и др. Негови разкази и есета са публикувани на страниците на множество вестници и са включени в разнообразни антологии с хорър насоченост. Авторът е многократен финалист за най-престижната награда в света на романите на ужаса - „Брам Стокър”, а от 2016 година и неин лауреат с „Призраци в моята глава”. Трембли е завършил математика и преподава математически анализ. Живее в Бостън, Масачузетс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com