"С каяк около Мадагаскар" - ново приключение от "Вакон"

1264
"С каяк около Мадагаскар" - ново приключение от "Вакон"
Снимка: Вакон

Под знака на издателство „Вакон“ излезе високоадреналинното заглавие „С каяк около Мадагаскар“ от Риан Мансер – приключение, възможно единствено отвъд предела на волята и издръжливостта. Насред воден апокалипсис от проливни дъждове, разярен прибой и настървени акули един мъж преодолява 5000 км в битка с най-величествения африкански остров.

През юли 2009 г. Риан Мансер става първият човек, обиколил с каяк неспокойното крайбрежие на Мадагаскар, четвъртия по големина остров в света. Южноафриканецът прекарва близо година с превързани китки и отекли крака в пренатоварената си лодка, изминавайки средно между 20 и 30 км на ден – начинание, съизмеримо с легендарните подвизи на екстремни авантюристи от ранга на Майк Хорн и сър Ранулф Файнс.

Каякарът е сам, без резервен план и буквално маринован от непрекъснатото излагане на слънце и морска вода. Бреговете на острова съвсем не са като от туристическите брошури и заплашителните им скални стени и назъбени коралови рифове неведнъж превръщат акостирането в самоубийствена мисия. Най-големите предизвикателства обаче се спотайват на сушата. Риан е хвърлен зад решетките по подозрение в тероризъм, преследван е от пирати, а една нощ дори се оказва с насочено между очите си дуло.

Ала смелчагата е решен да успее. Без колебание и с максимална приключенска тяга той се устремява с верния си каяк право в челюстите на поредната опасност.

Щуро извънземно пътешествие с "НЛО дневници" на Мартин Плауман

В чилийското градче Кочигуас наблюдават НЛО всеки ден, боливийски храм на инките е бил площадка за кацане на древни астронавти, а Калиф...

 

Южноафриканецът Риан Мансер печели световна популярност, след като става първият човек, обиколил Африка с колело. Прекосявайки 34 държави, той изминава смайващите 37 000 км и си спечелва титлата „OutThere Приключенец“ за 2006 г. Постижението му получава признание от самия Нелсън Мандела, който пожелава лична среща със смелчагата. След обиколката на Мадагаскар Мансер се отдава на заслужена почивка, а през 2011 г. се отправя към мистичната Исландия. За да се подготви за експедицията, каякарят цяла седмица обикаля Южна Африка в хладилен контейнер. По този начин набира средства за основания от него дарителски фонд No Food for Lazy Man, който осигурява спортна екипировка за деца в неравностойно положение. През 2014 г. Мансер и дългогодишната му приятелка Васти стават първите и засега единствени хора, гребали от континенталната част на Африка до континенталната част на Северна Америка.

 

„Триумф на човешката воля.“

                                      Famous Publishing

"Йерусалим" - Преминете зад стените на един загадъчен град между небето и земята

В началото на Страстната седмица издателство „Вакон“ кани българския читател на незабравимо духовно и сетивно приключение с...

„Вдъхновител на африканската младеж!“

                                     Нелсън Мандела

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com