Творческа вечер на писателя Владимир Зарев във Видин

1888
Творческа вечер на писателя Владимир Зарев във Видин
Снимка: Издателство Хермес

Заповядайте на 8 ноември (сряда) от 17,30 ч. в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“, Видин, площад „Бдинци“ № 1

Преди дни Владимир Зарев отбеляза своя 70-годишен юбилей в компанията на стотици приятели и почитатели. По време на събитието в София той получи почетен знак от президента на Република България, поздравителни адреси от Министерството на културата, Министерството на труда и социалната политика, Столична община, Съюз на българските писатели, Община Горна Малина и др.

Ново издание на "Матриархат" от Георги Мишев

На 19 октомври излиза ново издание на „Матриархат“ от Георги Мишев – книгата, по която е създаден култовият филм. В ...

Във връзка с годишнината и големия интерес към Владимир Зарев, Издателска къща „Хермес“ организира творчески вечери на писателя в Пловдив, Варна и Велико Търново, на които дойдоха много негови почитатели.

По време на творческата вечер ще бъде представена и книгата „Владимир Зарев. Литературна анкета“ от проф. Николай Димитров.

На следващия ден – 9 ноември, от 10,45 часа Владимир Зарев ще се срещне и с ученици от гимназия с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ – Видин.

Владимир Зарев е един от най-талантливите съвременни български писатели. Пише художествена проза на изключително високо равнище. Автор е на забележителни романи, сред които са трилогията „Битието“, „Изходът“, „Законът“, „Поп Богомил и съвършенството на страха“, „Хрътката“, „Хрътката срещу Хрътката“, „Светове“, „Лето 1850“, „Разруха“, „Орлов мост“ и др.

Повече от четири десетилетия романите на Зарев са своеобразен летопис на социалния и обществения живот от началото на ХХ век до наши дни. Тематичното разнообразие на неговото творчество отразява реалистично, но и проникновено аналитично, както исторически събития, така и актуални проблеми на нашата съвременност.

Лиан Мориарти: Докато пиша, използвам програма, ограничаваща достъпа ми до интернет

На 5 октомври излезе „Виновни до доказване на противното“ – най-новият бестселър на Лиан Мориарти! Книгата е носител ...

Всяка негова книга се радва на широк обществен отзвук и на голям читателски интерес.

Владимир Зарев е сред най-четените съвременни български автори в Столична библиотека. Той е призьор на Годишните награди „Писател на годината“ на библиотеката за 2014, 2015 и 2016 г.

По мотиви от „Битието“ е заснет култовият сериал „Дървото на живота“. Очаква се и игрален филм по мотиви от романа „Разруха“.

С книгите си Владимир Зарев е посланик на българската литература по света. Негови творби са превеждани в Германия, Австрия, Русия, САЩ, Чехия, Полша, Унгария, Румъния, Турция, Хърватия, Сърбия.

Авторитетният „Берлинер Цайтунг“ пише: „Владимир Зарев е българският Балзак!“. А вестник „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ оценява изключително високо „Разруха“: „Ние очаквахме големият роман на промяната да се появи в Полша, Унгария или Чехия, но той дойде от България“.

Владимир Зарев – Национално литературно турне "Орлов мост"

След тригодишна творческа пауза Владимир Зарев ни представя своя нов и дългоочакван роман - „Орлов мост“. Издателска къща ...

Като главен редактор на елитното списание за българска и световна литература „Съвременник“, той работи за отстояване и популяризиране на българската духовност. Владимир Зарев беше част и от експертното жури на проекта „Ръкописът“ на Българската национална телевизия, чрез който се даде шанс на млади и талантливи автори да развият потенциала си на писатели.

Владимир Зарев е носител на редица престижни награди, сред които Националната литературна награда „Иван Вазов“. През юли той беше отличен и с Националната литературна награда „Елин Пелин“. Тя се връчва веднъж на 10 години за цялостно творчество и принос в областта на белетристиката.

Литературната анкета с Владимир Зарев е плод на дългогодишни наблюдения и разговори на проф. Николай Димитров с писателя. Тя представя най-пълно и цялостно творческия път на един от най-значимите съвременни български писатели. Анкетата проследява предисторията и написването на основните произведения на писателя – като се започне от първите му литературни текстове, през трилогията „Битието“, „Изходът“ и „Законът“, и се стигне до най-новия му роман „Орлов мост“.

Литературната анкета очертава не само творческия профил на писателя, но и неговата житейска съдба. В разговорите Владимир Зарев е пределно откровен и емоционален в спомените си за детските години, за уроците на своите родители и премеждията, през които минава неговият творчески път. Впечатляващи са философските прозрения на Зарев за божественото начало у човека, размислите му за свободата, властта и парите.

Литературната анкета ще предизвика интерес не само сред професионалните литератори, но и сред най-широк кръг от неговите почитатели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Роден е Джеймс Енсор, белгийски художник

Дж. К. Роулинг: Няма да простя на Радклиф и Уотсън, че подкрепят транс хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги