"Убий Алекс Крос" от Джеймс Патерсън Кралят на бестселърите

44771
"Убий Алекс Крос"  от  Джеймс Патерсън Кралят на бестселърите
Снимка: Хермес

Тази година Джеймс Патерсън и милионите му почитатели по цял свят отбелязаха вълнуващ юбилей – популярният и обичан от всички детектив Алекс Крос навърши 20 години на книжния пазар!

След три холивудски екранизации и милиони продадени екземпляри от култовата поредица на Патерсън, Алекс Крос се нарежда сред най-известните детективи в литературата.

Откакто Джеймс Патерсън написва първия си роман, спечелил наградата „Едгар“ за дебют през 1977 г., от книгите му са продадени над 280 милиона екземпляра. Той е автор на някои от най-популярните криминални поредици, както и на няколко детско-юношески серии.
Днес Джеймс Патерсън е най-продаваният писател в световен мащаб и може да се похвали с невероятни постижения, сред които:
•    През последните години Патерсън е имал повече бестселъри №1, отколкото Джон Гришам, Том Кланси, Джоан Роулинг и Дан Браун, взети заедно!
•    Авторът заема шесто място в класацията на най-богатите знаменитости в света на авторитетното списание „Форбс“ и британския всекидневник „Индипендънт“. За разлика от повечето си успели колеги, основните доходи на Патерсън идват от продажбата на книги.
•    Джеймс Патерсън влезе в рекордите на „Гинес“ с 31 романа с твърди корици, заели първа позиция в класацията на „Ню Йорк Таймс“, и общо 45 заглавия, попаднали в същата класация.
•    От 2006 г. насам всеки седемнадесети продаден роман с твърда подвързия е бил написан от Патерсън.
•    Джеймс Патерсън е писателят, чиито книги са най-често вземани от библиотеките в САЩ и Великобритания.
•    Статистиката сочи, че при електронните книги създателят на Алекс Крос отново заема челната позиция по приходи.
•    През ноември 2012 г. се състоя българската премиера на филма „Детектив Алекс Крос“ по романа „Крос“ на Джеймс Патерсън. След „Завръщането на Паяка“ и „Целуни момичетата“ това е третият филмиран бестселър на автора.
•    Бестселъров писател №1 в света се е посветил и на редица каузи в подкрепа на четенето, като последната предвижда дарения в размер на 1 милион долара на независими книжарници в САЩ. Същата сума ще бъде отпусната и на малките книжарници във Великобритания. Патерсън счита за огромна отговорност на обществото да окуражи децата да четат. „Бъдещето на твърде много деца е застрашено, защото не четат книги – каза в интервю писателят преди няколко дни. – Така рискуваме скоро да бъдем управлявани от ограничени, безчувствени и нагли хора.“

Дъщерята и синът на президента на САЩ са отвлечени под носа на личната им охрана. Сред първите пристигнали на местопроизшествието е и Алекс Крос, който активно се включва в разследването. Но очевидно от високите етажи на властта се опитват да държат опитния детектив настрана от случая. Той недоумява кой има интерес да пречи на работата му и защо среща спънки на всяка крачка. Затова Алекс Крос започва собствено издирване. Той обаче дори не подозира, че убиецът вече е изпратил съобщение на родителите: те никога няма да видят децата си.
Междувременно водата на Вашингтон е замърсена с отровни вещества. Ситуацията става все по-тревожна и непредсказуема, а шансовете двата случая да бъдат разрешени намаляват с всеки изминал ден.
Тогава Първата дама моли лично Алекс Крос да спаси децата й. Притиснат от безпрецедентните обстоятелства, той взема отчаяно решение, което противоречи на всички правила...

"Понякога ангели" роман – холограма

След десет години затишие, излиза новата книга на Емил Тонев „Понякога ангели“! В нея писателят умело преплита настояще и м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги