11 плажа по нашето Черноморие получиха "Син флаг"

3756
11 плажа по нашето Черноморие получиха "Син флаг"

Общо единайсет български плажа са отличени през тази година със „Син флаг“.

Това се посочва в прессъобщение на Българското движение "Син флаг", в което са дадени резултати от заседанието в Копенхаген на Международното жури на тази програма.

36 плажа във Варненско остават без стопани

Без наематели в момента са 36 от 60-те плажа във Варненска област. Това съобщи областният управител Стоян Пасев. По думите му се очаква...

Десет от призьорите са в Бургаска област - "Оазис" в Лозенец, "Дюни", "Созопол-Харманите", "Поморие-Изток", "Слънчев бряг-Юг", "Слънчев бряг-Север", "Свети Влас-Централен", "Свети Влас-Нов плаж", "Свети Влас-Изток", както и яхтеното пристанище - "Марина Диневи". "Оазис" в община Царево за пръв път получава това признание.

Само един от наградените плажове - "Слънчев ден", е в област Варна.

"Син флаг" е екологично-образователна програма, която се стреми да повиши съзнанието на хората, да ги стимулира да бъдат по-загрижени за природата, като опазват заобикалящата ги среда.

Европейската инициатива започва в десет държави през 1987 г. в партньорство между Фондацията за екологично образование и Европейската комисия. Днес кампанията "Син флаг" обхваща вече около 50 държави от Европа, Северна и Южна Америка, Азия, Африка и Океания.

Красимир Станев: Няма презастрояване по българското Черноморие

По българското Черноморие няма застрояване. Имаме хубави плажове, защото природата ни ги е дала, дядо Господ ни ги е дал, но нека ги ра...

В сайта на програмата www.blueflag.global могат да се видят всички отличени плажове и пристанища в света. Разработено е и мобилно приложение /Blue Flag/, което допълва информацията с навигация за по-лесно намиране на носителите на "Син флаг".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com