Атанасова обещава по-сериозни санкции за лекарски грешки

8754
Атанасова обещава по-сериозни санкции за лекарски грешки

Санкциите за лекарски грешки, довели до фатален изход за пациента, ще бъдат увеличени. Това заяви здравният министър Десислава Атанасова.

Според нея лекарските грешки не са плод на липса на финансова мотивация. Причината за тях е лошата преценка, което е недопустимо за съвременна боплница.

До 100 хил. лева глоби за "Пирогов"

Глоби в размер до 100 хил. лева ще бъдат наложени на Института за спешна помощ „Пирогов”. Те ще бъдат наложени заради устан...

"Смятам, че ако това продължава и стане стил на поведение, ще повдигна въпроса и пред колегите от Здравната комисия тези санкции да бъдат увеличени", заяви министър Атанасова.

Атанасова коментира и парите за здравеопазване, отделени в бюджета за следващата година, които са с близо 100 милиона по-малко за здравното министерство. Тя обясни причините защо парите за здравното министерство ще бъдат по-малко, предаде БНТ.

"Това е вследствие на решението на Конституционния съд от тази година, с което се обявиха, че трансферите от НЗОК към Министерството са незаконосъобразни", поясни Атанасова. Затова дейности, които Министерството е плащало през тази година, от следващата ще се поемат от касата.

"Това са дейности по интензивно лечение, дейности по асистирана репродукция, по изследванията с петскен, дейности за амбулаторни наблюдения на лица с психични заболявания и кожни заболявания", добави тя.

Хематолозите във Варна остават на работа

Хематолозите от кръвния център във Варна ще оттеглят заявленията си за напускане. Това стана ясно след среща на специалистите със зам...

Министър Атанасова остава категорична в решението си, че няма да подкрепя промените в Закона за тютюнопушенето, които депутатите от Здравната комисия ще разгледат в четвъртък. Тя се позова на мнението на експерти, че цигарите предизвикват редица сериозни заболявания.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com