Ердоган спира "Великолепният век"

34273
Ердоган спира "Великолепният век"

Снимките на най-коментирания сериал в Европа през последната година – „Великолепният век“, ще бъдат преустановени още в началото на 2013 г. Това заяви Октай Сарал, депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), пред турски медии.

ПСР вече е внесла законопроект за забрана на продукции, нанасящи вреда на националните ценности и дегероизиране на исторически личности. Той има подкрепата на опозиционната Партия на националистическото действие и ще бъде гласуван през януари.

Бълнувания за нова Османска империя

Турският премиер Ердоган има грандиозен план - мечтае си турците отново да властват там, където са властвали някога. "Трябва да отидем...

Скандалът е неизменна част от имиджа на поредицата, която развълнува и българската аудитория от ефира на TV7. Месеци след първото щракване на клапата турският аналог на СЕМ повели съкращаване на сцените, в които Сюлейман разменя страстни целувки с украинската робиня Александра. Звезда в харема му, тя успява да го отчужди от официалната му съпруга и става сериозен фактор във вземането на политически решения.

До финала на първи сезон враговете на епоса набъбват до 70 000 мюсюлмани. Те протестират срещу щедрите наздравици, които владетелят вдига на екран. Демонстративният скок на промилите в кръвта му е в разрез със схващанията на исляма, предаде БЛИЦ.

Преди дни премиерът Реджеп Ердоган използва повода, за да сервира поредната порция унищожителна критика към поредицата на Show TV. “Ние не познавахме такъв законодател, такъв султан Сюлейман. Тридесет години от живота му са преминали на гърба на коня, а не в двореца, както е показан на екрана. Аз порицавам пред народа режисьорите на този сериал, както и собствениците на телевизията, която го излъчва”, заяви той.

Редактор: Десислава Ушатова

Ердоган критикува сериала за Сюлейман

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган отправи критики към авторите на популярния телевизионен сериал „Великолепният век”...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com