Борисов: Жената, дето ми прати лук, да ми се извини

10149
Борисов: Жената, дето ми прати лук, да ми се извини

"Поне сто съвещания съм направил, за да спася завода, и да ми пращат кромид лук. Защо не прати на Станишев кромит лук. Очаквам от жената тя да ми каже: "Извинявай, положил си максимални усилия", заяви по бТВ премиерът Бойко Борисов по повод коментара му от по-рано за златните пръстени на работничка във ВМЗ-Сопот.

"Не съжалявам, защото тя ми праща лук и цялата й ръка в пръстени, заяви премиерът и припомни, че имаме 80 милиарда лв. спестявания в банките на фирми и граждани. Реагирах на госпожата, защото миналата година сме им платили 6 милиона лв., тази година 1 милион лв.", добави той и обясни, че е имал среща с лидера на КТ "Подкрепа", и д-р Тренчев казал, че тези, които се опитват да яхнат вълната в завода, са основните виновници.

"Ако обичаш да се кичиш със злато, а нямаш пари, как се кичиш? Не разбирам", каза още премиерът. "Праща ми кромид лук, при положение, че аз съм се скъсал, с всеки ден се борим за този завод да го спасим. С кое съм заслужил да ми го прати този лук на мен, като съм положил толкова усилия", каза Борисов и добави: "5 пъти ходихме в Кърджали, за да спасим техните колеги. С какво съм заслужил тя да ми прати кромид лук?

Борисов: Каквито и да са резултатите от референдума, нямаме пари да строим

"Каквито и да са резултатите от референдума, нямаме пари да строим". Това коментира пред Нова телевизия министър-председателят Бойко ...

От своя страна работничката от ВМЗ Сопот Даниела Генкова отговори: "Какъв подарък от 1 милион лева ни е направил премиерът Бойко Борисов за Нова година. Ние тези пари сме си ги изработили."

Генкова е жената, които му занесе лук, а той, както се видя в интервюто му, продължава да й брои пръстените.

"Колкото до това защо не съм занесла лука на Сергей Станишев, отговарям. Няма причина да го давам на него. И по неговото управление в завода е имало проблеми, но са разрешавани и ние сме получавали заплатите си", отговори на призива на Борисов жената.

Тези 6 милиона, за които говори премиерът, че ни ги е дал - да попита за тях управляващите във ВМЗ Сопот. Аз съм обикновена работничка и искам да получа заплатата си за изработеното, както всички мои колеги. И мелнички за черен пипер да съм изработила - трябва да си получа парите за това, даде пример Даниела Генкова. Аз съм възпитан човек и ако Борисов ми се извини, както каза, че щял да ми се извини 100 пъти, и аз ще му се извиня.

Но жеста с лука, аз не го направих за себе си, а за всички работници, които са от два региона и са обречени на безработица и глад. Ние искаме да работим и да си получаваме възнагражденията. Той би ли работил безвъзмездно", зададе риторичен въпрос жената и добави, че Борисов е много изнервен.

"Ди Пресе": Медиите в България - за Борисов или добро, или нищо

В България е в ход съмнителното превземане на една медийна група, което засяга и интересите на инвеститора Карл Хабсбург. Заплашени с...

Редактор: Е. Гигова

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com