Борисов: Не мога да разбера Станишев и Михалевски как могат да говорят за магистрали и за пътища

6279
Борисов: Не мога да разбера Станишев и Михалевски как могат да говорят за магистрали и за пътища

"Аз не мога да разбера Станишев и Михалевски как могат да говорят за магистрали и за пътища, като три години след пускането в експлоатация ние продължаваме да плащаме пари в условията на криза за отчуждителни процедури, които се правят далеч преди строителството на тази магистрала и на тези магистрали. Над половин милион даваме пари в условията на криза."

Това заявява премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание в сряда, показва стенограмата от заседанието, предаде КРОСС. Коментарът на Борисов е след изказване на министър Лиляна Павлова, която посочва: „При издаването на разрешение за строеж за магистралата още в периода 2006-2007 година са отчуждени само имотите, които минават по трасето на самата магистрала, но тогава не е направено отчуждение и не са направени проекти за отчуждаване на т.нар. техническа инфраструктура – електропроводи и газопроводи. Именно затова се наложи сега да направим проектите и те да бъдат отчуждени. Но въпреки всичко е издаден Акт 16, всички знаем, че АМ „Люлин” е въведена в експлоатация, защото ние имаме протоколи, подписани с всички експлоатационни дружества, които дават своето съгласие за разрешение за ползване и за издаване на Акт 16, разбира се при последващо извършване на отчуждаване.”

Борисов: Има фенове, които преди мач се готвят като за гражданска война

Министър-председателят Бойко Борисов е силно възмутен от "обесването" на Левски в Сараево и докладва на министрите, че е имал телефон...

Освен това, премиерът хвали с добрата си работа министърът на околната среда и водите Нона Караджова и министър Тотю Младенов.

„Госпожа Караджова заслужава доста поздравления. Тя доста тихо и мълчаливо, но много педантично си върши работата. И действително и за Несебър, и за Созопол, особено това, което в момента успяхме да направим – изграждането и на ВиК и на канализациите и на самите пречиствателни станции и това, което на Златни пясъци направихме с дълбоководното заустване, а се надявам скоро да стартира и самата пречиствателна станция”, заявява премиерът пред министрите си.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com