Цачева: Не свършихме докрай своята работа

6597
Цачева: Не свършихме докрай своята работа

Имаме да свършим още няколко важни неща, които поехме като ангажимент към гражданите. Това каза Цецка Цачева, председател на Народното събрание на Република България, в интервю за предаването на Нова телевизия „Дикоff”.

Тя припомни, че парламентът е успял да промени Закона за енергетиката така, че от 5 март ДКЕВР да може да намали цените на тока – това, което изкара гражданите на улицата.

„Ние чухме вика на тези граждани, който толкова време е бил спотайван. Да, ние не свършихме докрай своята работа, защото се разминахме в очакванията на гражданите.

Финансовата стабилност, върху която изцяло правителството и ние бяхме фокусирани, за да измием името на страната ни, за да може европейските средства да потекат към България, за да могат да идват чуждите инвеститори, се оказа, че разминаването във везната е много голямо. Ножицата се отвори и така, както бяхме 2009 година най-бедната държава и българските граждани най-бедни, в момента пак сме на същото положение”, допълни Цачева.

Групата на ГЕРБ е единствената парламентарна група, която за годините на преход в различните състави на Народното събрание удържа целостта си. И моето обяснение е, че всички колеги бяхме лоялни към партията, към каузата, с която тръгнахме през 2009 година.

Местан: Алтернативата е кабинет на националните приоритети

На 14 март Централният съвет на ДПС ще приеме критериите и процедурата, по които ще се номинират кандидатите за народни представители н...

Мнозинството винаги има един лидер, който повежда и когато имаш силен лидер, харизматичен лидер, не могат всички останали да светят с неговата светлина, каза още шефът на парламента.

Цецка Цачева допълни, че във всички парламентарни групи, във всички състави на Народното събрание има т.нар. анонимници, но пък те са хора, от които е приятно изненадана при обиколките си из страната, от работата, която вършат в партийните структури по места.

 

 

 

Станишев: ГЕРБ умишлено водят държавната енергетика към фалит

Г-н Борисов, неговото правителство, ръководството на енергийната система умишлено водят държавната енергетика към фалит и увеличават см...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com