Ден 7-ми на #ДАНСwithme: "Не довиждане, а сбогом"

22362
Ден 7-ми на #ДАНСwithme: "Не довиждане, а сбогом"

Малко повече от час протестиращите скандират „Оставка" пред Министерски съвет. Има плакати с надпис „Свобода или СССР", „Не съм платен, мразя ви безплатно". Две прозрачни табели има с бял надпис "Прозрачност". Един от протестиращите е издигнал плат „Имигрирайте Вие", „Довиждане - свобода - уволнени сте". 

Част от участниците също скандират „Уволнени сте". Един протестиращ за пореден ден държи клетка, в която е сложена снимката на Лютви Местан. Жандармерията е подготвена за евентуални размирици по време на протеста. 

Статус "Игнор"

В последните два дни един човек, чието име дори не желая да споменавам, точно както по множеството плакати „Гнус ни е”, опи...

Скандиранията и освиркванията продължават да са силни и са съпроводени от биене на тъпани. Почти всички от участниците имат български знамена. 

Кукла на Сергей Станишев със закачен надпис на английски език са издигнали протестиращите пред Министерски съвет. На него пише „Sergame over", има и плакати с надпис "Нова конституция и нова България". 

Ръкопляскания в подкрепа на президента нямаше. По-рано през деня във фейсбук хора се призоваваха в 19:00 часа с аплодисменти да се обърнат към президентството, за да изкажат подкрепа на държавния глава срещу нападките на Сидеров.  

В социалната мрежа Фейсбук протестиращите са написали за днешния протест: "Ние сме хората, които не сме представени в парламента. Някои са гласували за партии, които не успяха да преминат бариерата. Други са дали гласа си за парламентарно представени сили, защото са повярвали на обещанията им, а вместо това получават пошъл спектакъл. Има и негласували, но все пак омерзени и погнусени от разиграващия се грозен сериал по върховете на властта". 

Гражданите обявяват, че протестират заради присъствието на хора като Делян Пеевски в Народното събрание. "Протестираме срещу избора на Волен Сидеров за шеф на комисия "Антимафия". Протестираме срещу епидемията от "катарзис", позволяваща на всякакви политически и морално компрометирани лица да бъдат назначавани на високи държавни постове. Протестираме срещу това, че е напълно неясно кой управлява държавата. Искаме да знаем чия кукла е господин Пламен Орешарски и кой диктува неговите действия и бездействия. Протестираме срещу олигархията, която не излиза от властта. Протестираме срещу олигархията, която поддържа всяка власт. Протестираме срещу олигархията, която унижава гражданите с безумни назначения и огромна наглост! Този път, поднасяйки си цялата държава на тепсия", заявяват протестиращите. 

Вътрешният министър коментира напрежението при централата на "Атака"

В специално включване за bTV вътрешният министър Цветлин Йовчев не потвърди информацията дали има ранен жандармерист при новия сблъсък ...

Техните искания са за върховенство на закона, прилагане на законите, морал в политиката, придържане към европейските ценности. 

"Всяко правителство, което си позволи да наруши тези ценности, трябва да знае, че ние сме тук и ще реагираме. Това е културният протест на културните хора. Ние няма да издигаме обидни лозунги, нито лозунги, които разделят. Ние сме обединени в искането олигархията да напусне властта и България да се развива според стандартите на европейските демокрации като достоен член на Европейския съюз", категорични са недоволните граждани. Те подчертават, че протестът им не е обвързан с никоя политическа сила, нито цели връщането на определени политически сили във властта. Партиите, които искат власт, ще трябва сами да заслужат доверието на суверена, заявяват още протестиращите.

Има семейства с деца, хора с домашните си любимци, велосипедисти, младежи със скейтбордове и други. Част от протестиращите вече са тръгнали към Народното събрание.

Част от протестиращите пред Народното събрание се отправят към Орлов мост. Протестиращите скандират „Мафия”, „Оставка”, развяват знамена.

Пред Народното събрание има разположен палатков лагер, който е там от понеделник. Протестиращите са издигнали кукла, на която пише „Атака”, а до нея е сложена куклата на Сергей Станишев, която преди час беше пред Министерски съвет.

Сидеров се появи, говори по мегафон от джип

Волен Сидеров се появи – седнал в джип с високоговорители, паркиран между бул. „Дондуков” и улица „Московска&rd...

Протестното шествие стигна до кръстовището на Моста на влюбените при НДК.

Движението на автомобили е блокирано и се пускат само колите на градския транспорт. По бул. „Евлоги Георгиев” продължават да идват още хора.

Шествието продължава със скандирания "Оставка", "Червени боклуци" и се чуват подвиквания. От околните сгради се показват хора по терасите и поздравяват протестиращите. Целият Мост на влюбените е пълен с хора, който гледат протеста и развяват знамена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com