Икономическата комисия в НС финтира журналистите с промените в приватизационния закон

1945
Икономическата комисия в НС финтира журналистите с промените в приватизационния закон
Снимка: БГНЕС

Парламентарната икономическа комисия прие промени в приватизационния закон и отложи произнасянето си по предложението на правителството да се приватизира обособена част от пристанище Видин, представляваща моторен кораб. Точката за раздържавяването на кораба е била отложена, тъй като от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията не предоставили нужната допълнителна информация.

Всъщност решенията бяха взети след като заседанието на комисията беше изтеглено напред и така депутатите финтираха журналистие.

Депутатите подкрепиха ветото на президента върху "поправката Домусчиев"

Народното събрание единодушно подкрепи ветото на президента Румен Радев върху промените в приватизационния закон, с които ангажиментите...

Промените в Закона за приватизация и следприватизационен контрол са технически и целят отразяване на извършени промени във фирмени наименования на дружества от забранителния списък и отстраняване на допусната грешка във фирменото наименование на "АРМСТРОИНВЕСТ" ЕАД София, водено погрешно в списъка като "Триармстройинвест" ЕООД София. Предстои поправките да се гласуват в пленарна зала.

Според проекта в т.нар. забранителен списък - приложение № 1 към чл. 3, ал. 1 от Закона за приватизация и следприватизационен контрол, в раздела за дружества с принципал Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията се включва "Информационно обслужване" - АД, София, което продължава да се води в раздела с дружества на финансовото министерство, макар, че още от 2012 г. е променен органът, упражняващ правата на държавата в капитала и на това дружество от министъра на финансите на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

В раздела от забранителния списък за дружествата с принципал военното министерство се включват "ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ" ЕАД, София“, което в списъка се води с предното наименование "Терем" ЕАД - София; „ АРМСТРОЙИНВЕСТ“- ЕООД, София, грешно водено в списъка като Триармстройинвест ЕООД София; МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ЛЕЧЕНИЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ „ВИТА“ - ЕООД, Велинград“, която се води в списъка като „Многопрофилна болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация "Вита" - ЕООД, Велинград .

В раздела за дружествата с принципал Министерство на културата се вписва „Национален дворец на културата – Конгресен център София“ ЕАД, София, което в списъка към приватизационния закон се води с принципал финансовия министър, но от 2013 негов принципал стана министъра на културата.

Парламентът реши да се приватизират имоти на ВМЗ-Сопот

Със 73 гласа "за", три - "против" и 15 "въздържал се" Народното събрание одобри предложението на Министерския съвет за приватизация на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Българите получават ползите от приемането на еврото още сега с tbi bank

eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти

Подем при строителството в България и ЕС

Край няма: Нов завой в една от поръчките за високоскоростни влакове с пари от Плана за възстановяване

Огромна част от българите живеят в панелки от соца

Силно начало на годината за жилищния пазар в София

Смениха ръководството на "Булгаргаз"

ОББ: Услугите – главен мотор на икономиката

Основателят на Telegram: Натискът на Кремъл ме принуди да напусна Русия

На комисия: Отложиха либерализацията на електроенергийния пазар за домакинствата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика