КАТ се съгласи да премахне забраната за мотори по "Цариградско шосе"

8454
КАТ се съгласи да премахне забраната за мотори по "Цариградско шосе"
Представители на мотоклубовете призоваха всички участници в движението да спазват т.нар. "култура на гледането в огледалата"

Пътна полиция-СДВР и мотоклубовете в столицата ще си сътрудничат за намаляване на пътния травматизъм сред мотоциклетистите, съобщиха от МВР, цитирани от БГНЕС.

През минала година в столицата са регистрирани 109 пътно-транспортни произшествия с мотористи с 54 ранени и четирима загинали, съобщи главен инспектор Богдан Милчев, началник на отдел "Пътна полиция". Главен инспектор Милчев участва в среща с мотоклубовете в столицата по повод откриването на мотосезона. Срещата е продължение на традицията от миналата година за сътрудничество между органите на пътната полиция и мотоклубове в София. Акцентът на новия сезон ще бъде поставен върху намаляването до минимум на жертвите при пътни инциденти с участието на мотоциклетисти.

Най-уязвимата група след пешеходците са водачите на двуколесните возила, сочат данните от анализа. Тревожен е фактът, че само за днешния ден от десет проверени водачи на мотоциклети седем са санкционирани за различни нередности. От началото на март са станали четири инцидента с мотоциклетисти като един от тях е управлявал возилото дрогиран. Във връзка с искането на всички мотоклубове за отмяна на забраната за движение на мотоциклети по бул. "Цариградско шосе", главен инспектор Милчев съобщи, че колегите му са съгласни. Позицията на отдела предстои да бъде внесена в Столична община.

Пътната полиция в София взема всички мерки за недопускане на нерегламентирани състезания, при които много често стават тежки инциденти. През пролетния и летния сезон ще бъдат провеждани акции срещу употребилите алкохол и дрога водачи, като всички проверяващи екипи вече са снабдени с необходимите тестове.

Представителите на мотоклубовете подкрепиха полицията в тази насока и призоваха всички участници в движението и особено автомобилистите да спазват предимство и т.нар. "култура на гледането в огледалата".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com