Максималните температури за деня ще са предимно между 24° и 29°

4364
Максималните температури за деня ще са предимно между 24° и 29°

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Западна България, където ще превали. След пладне облачността ще се увеличи. На много места ще има валежи, по-значителни привечер в Централна, а през нощта срещу събота и в Източна България. Ще има и гръмотевична дейност. След обяд вятърът в по-голямата част от страната вече ще е запад-северозапад, ще се усилва и с него ще започне да нахлува хладен въздух.

Вечерта и през нощта срещу събота в Дунавската равнина и Източна България ще има локални пориви до около 20-25 м/сек. Максималните температури за деня ще са предимно между 24° и 29°, в София - около 24°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев.
Преди обяд над Черноморието ще преобладава слънчево време, но след обяд и привечер облачността ще се увеличи и ще има валежи.

Дневните температури ще се понижат

Днес ще остане ветровито - ще духа умерен и временно силен вятър от северозапад-север, който към края на деня ще започне да отслабва. Н...

Ще духа умерен, през нощта срещу събота и силен северозападен вятър. Максималната температура на въздуха ще е между 24° и 26°, близка до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2- 3 бала.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време, с по значителни увеличения на облачността над масивите от Западна България където ще превали. След обяд облачността ще се увеличи и на много места ще има валежи, по-значителни над Централна и Източна Стара планина и Родопите. Ще духа силен, по билата и бурен вятър от запад-северозапад и с него ще прониква хладен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра –около 11°.

В събота ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина и Източна България силен, вятър от запад-северозапад. С него ще продължи да нахлува по-студен въздух и температурите ще се понижат още - максималните ще са предимно между 18° и 23°. Още сутринта валежите и в източните райони ще спрат, а облачността ще бъде променлива, намаляваща и до слънчево време. В неделя вятърът ще отслабне, ще бъде предимно слънчево, температурите ще са с 2-3 градуса по-високи. В понеделник ще има разкъсана, предимно значителна висока и средна облачност, без валежи.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и привечер и през нощта срещу събота ще се повиши.

Жълт код заради силен вятър е обявен за 16 области в страната

Жълт код заради потенциално опасни метеорологични явления - силен вятър е обявен за днес, за 16 области на страната, сочи справка в сай...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com