Милиони загуба заради авариите в зимните ни курорти

3743
Милиони загуба заради авариите в зимните ни курорти

Милиони ще бъдат загубени за туризма заради спирането на тока и водата в някои от зимните курорти. Това каза за Агенция „Фокус” председателят на Българската туристическа камара Цветан Тончев.

По думите му – вероятно ще се наложи да бъдат връщани пари на туристи, които са си тръгнали заради липса на условия за почивка.

140 деца са блокирани в родопска хижа

140 деца от Варна са блокирани в родопската хижа "Копривките". Причина за това са големите снегонавявания и падналите дървета по пътя д...

Зависи кой как е сключил договора. Ако е с туроператор, той трябва да върне парите и после да си ги иска от хотелиера. А пък хотелиерът трябва да си ги иска от енергото и от ВиК, каза той.

Данните са, че над 1000 души са си тръгнали от Чепеларе, където заради липсата на ток и вода почти не са останали туристи. Пампорово са напуснали около 4000-5000 туристи. В Боровец проблемите с тока са били по-краткотрайни, за часове и там са решили да си тръгнат малко хора, които са почивали за уикенда.

Тончев заяви, че и в Австрия вали сняг, но не знае да е спирал токът, да няма вода или да не е изчистен пътят по курортите.

Иначе има интерес към България като дестинация за ски и зимен туризъм. Днес такъв е проявен от румънския туристически бранш за изпращане на няколко групи. Има и от Македония, от Гърция, но това накара нашите хотелиери и туроператори да предложат много ниски цени. Имаме цени и по 12 евро, а калкулацията е най-малко 25 лева на ден. Лошо е съчетанието на икономическата криза с природна криза. Винаги в началото започваме зле, а в края се отчита, че сезонът е бил добър, надяваме се и сега да е така, каза Тончев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com