На 19 август пускат движението при пътен възел "Яна”

15034
На 19 август пускат движението при пътен възел "Яна”

Комисия за Акт 15 на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) работи за приемане на директното трасе от „Връзката на автомагистрала „Хемус" със СОП - п.в. „Яна". Движението по новия автомагистрален участък ще бъде пуснато на 19 август, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура".

Строителните работи на директното трасе завършиха и комисия, назначена със заповед на инж. Илиана Захариева, ще работи до 19 август за приемането на строителния обект и готовността му за въвеждане във временна експлоатация по време на строителството на обекта. Целта е движението по новия автомагистрален участък да бъде пуснато в понеделник - 19 август, веднага след подписването на Акт 15.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки са сухи, съобщиха от СБА.На АМ "Струма" във връзка с изгражданет...

Строителят довършва подравняване на откосите на насипите и бележки по хоризонталната маркировка, почиства се пътното платно, за да се гарантира безопасността на движението. Комисията ще продължи да работи и през почивните дни, както на обекта, така и в АПИ за обработка на големия обем документи за издаването на Акт 15.

Общата дължина на директното трасе е 8.46 км. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007 - 2013 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com