Национален протест "С планината и морето в сърцето" ще се състои днес

4645
Национален протест "С планината и морето в сърцето" ще се състои днес

Днес от 18:30 ч. граждани ще излязат на протестно шествие под наслов: "С планината и морето в сърцето!", съобщиха организаторите.

Протестиращите призовават: Нека да сме заедно на най-големия протест. Защото до момента за Иракли и Черноморието не се прави нищо! Само ни замазват очите с безсмислени действия и празни обещания! И в същото време искат да ни отнемат и изсекат Пирин!

Маршрутът по, който ще премине протестното шествие, е бул. "Витоша"; покрай Съдебна палата; площад "Независимост; пл. "Княз Александър Първи"; ул. "Цар Освободител" до пл. "Народно събрание". Протестни шествия ще се състоят и в Бургас, Трявна, Пловдив и Русе.

Протестиращите искат прекратяване на концесията на Юлен АД, защото некоректният инвеститор трябва да бъде санкциониран; да не се променя Планът за управление на НП "Пирин" до изготвянето на нов през 2014 г.; да се приемат 6-те искания за Черноморието. Нека всеки постави хартиено сърце на ревера, за да покажем, че няма да спрем да обичаме природата, призовават гражданите.

В деня на виното и любовта отново излизаме, но не за да празнуваме, а за да защитим Пирин, Иракли и цялото останало Черноморие, незасегнато все още от бетона! Защото вместо да се приемат 6-те стъпки за решаване на проблема със застрояването на Черноморието, започна ударно планиране, за да застроят 65% от цялата територия на Национален парк "Пирин".

В Национален парк Пирин са регистрирани вече достатъчно нарушения при изграждането и експлоатацията на ски зона Банско. Екоминистърът Нона Караджова преди две години призна, че площта на ски зоната е с две трети по-голяма от разрешеното по концесия. Вместо да се потърси отговорност за нарушенията, се дава възможност на нарушителите да изграждат хотели, нови писти и лифтове в сърцето на Национален парк "Пирин", сред 300-годишните мури. В равнината вече всичко е покрито от полупразни хотели и апартаментни комплекси. На 19.02.2013 ще се разглеждат в МОСВ исканията на община Банско за промяна на плана за управление на парка.

Снимка: архив, БГНЕС

Заради собствеността в Бояна ми взривиха колата, казва борещ се за имота си собственик

С гражданско неподчинение заплашиха живеещите в столичния квартал "Бояна", борещи се над 20 години за да възстановят правата си за со...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com