Октай Енимехмедов: Доган насаждаше омраза между българи и турци

9462
Октай Енимехмедов: Доган насаждаше омраза между българи и турци

В писмо до водещия Слави Трифонов Октай Енимехмедов, който нападна с пистолет Ахмед Доган, казва, че лидерът на ДПС е насаждал омраза между българи и турци, съобщи бТВ.

" Аз съм един от много, гласували доверие на Доган и останали разочаровани от неговата политика. В последно време с това негово насаждане на омраза и паника между българи и турци, стана още по-ясно, че всичко, което се случва около ДПС, е изцяло в интерес на една единствена фигура от неговото обкръжение".

В прочетеното в ефира на bTV писмо, Октай изрази учудването си от думите на премиера Бойко Борисов, който "излиза пред хората и каза, че шапка му свалял, за това, че бил добър политик". Относно побоя, който делегатите на партията му нанесоха, след като беше повален на земята, арестуваният каза, че по този начин са се оправдали очакванията му, че те са "шепа страхливци, доверили се на един доносник".

Октай продължава с думите, че ако го питат защо, след като му засякъл пистолета, не е ударил плесница на Доган, "ще ви кажа, че един мъж трябва да уважава противника си и да не го унижава пред хората му".

Писмото на Октай дойде при Слави, чрез брата на задържания - Метин Енимехмедов. Той обясни, че брат му не е луд, а смята, че му е писнало. "Бях на участие в деня на нападението, разбрах за това от медиите", разказа Метин. По думите му той е изживял най-големия шок в живота си и не е имал информация за намерението на брат му да се изправи на сцената в НДК и да опре пистолет в челото на Доган. Метин разказа, че скоро е видял брат си в ареста. Описва го като усмихнат и спокоен и уверил него и майка му, че се отнасят добре с него.

 

Полк. Райков: Уволняват ме, за да не падне главата на ръководството

Един от уволнените служители на НСО – началникът на авангарда полк. Георги Райков, заяви, че ще обжалва заповедта за уволнението ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com