Няма свлачища след дъждовете

4885
Няма свлачища след дъждовете

Около 50 км от речните корита на територията на Столична община (СО) са почистени до момента, а до края на годината ще станат 60 км, каза Нина Макарова, директор на Дирекция "Общински земи, гори, води и обекти от околната среда" към Столична община.

"Остава да бъдат почистени речните корита на река Банска, в район Банкя, на две реки в район Витоша и на река Владайска, в района на Лъвов мост. Почистването през тази година започна още през месец март, поради големия обем работа", допълни още Макарова.

30% от Столична община е без канализация

Около 30% от територията на Столична община е без канализация и това наистина е най-важният проблем за хората, които са потърпевши от т...

Във връзка с дъждовете от началото на седмица, зам.-кметът на СО Ирина Савина, каза, че няма регистрирани свлачища на територията на Столична община, като на тази опасност се обръща основно внимание. Регулярно се почистват и шахтите, като от началото на тази година са почистени над 10 200 шахти. За 4 – 5 години са коригирани над 11 критични участъци на реки на територията на СО, посочи още заместник-кметът.

 

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com