"Новите килъри" имали пръст в убийството на Георги Илиев

23759
"Новите килъри" имали пръст в убийството на Георги Илиев

Има данни, че лица, свързани с групата, известна като „новите килъри”, са съпричастни към убийствата на Георги Илиев и Васил Горчев. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, цитиран от "Фокус".

Георги Илиев бе прострелян на 25 август 2005 година, пред заведението му „Буда бар“ в курорта Слънчев бряг, около 22:30 часа, от снайперист пред десетки свидетели. За убийството все още не е намерен заподозрян. Илиев е брат на основателя на ВИС Васил Илиев, който е убит през април 1995 година.

ЦСКА ще сезира прокуратурата заради Титан и Майкъла

Настоящото ръководство на ЦСКА ще сезира прокуратурата заради масови злоупотреби на предишните шефове от „Титан" и бившия изп...

На 20 януари 2005 година в Благоевград, в нощния бар на хотел “Ален мак”, е прострелян в главата с огнестрелно оръжие от дистанция 45-годишният Васил Горчев Върбанов, известен с прякора Кьоравия.

Това са данни и на този етап не мога да се ангажирам с наличие на доказателства. Работим по всички версии, и когато имаме конкретни резултати, ще уведомим”, заяви Лазаров.

„Има лица от групата, които не са между живите, и ще ми е трудно да ги обсъждам”, каза Светлозар Лазаров.

„Има данни, че лица, които не са между живите, свързани с групата, са съпричастни към убийството на Георги Илиев и Васил Горчев”, посочи той.

„Проверяваме абсолютно всички сигнали и данни за извършени убийства, които са постъпвали и постъпват по тези случаи. Не правим разлика между знакови убийства, поръчкови убийства и битови убийства, защото щетите за обществото и близките на жертвите са достатъчни”, добави Светлозар Лазаров.

Майкъла: Каквато страната, такъв и футболът ни

"В един голям клуб не би трябвало да се случват подобни неща, но каквато ни е страната, такъв ни е футболът", каза бившият директор в Ц...

Има оперативна информация за няколко убийства, свързани с „пернишките килъри”.

„През последните два месеца има постигнати конкретни резултати. Не съм твърдял, че не се е работело преди това. Ако се върнем преди около два месеца назад, на срещата при главния прокурор бяха набелязани конкретни мерки и те в момента се изпълняват. Всичко се координира и минава под ръководството на прокуратурата. Колегите получават подкрепата на политическото и на професионалното ръководство”, посочи Лазаров.

ДНК-експертиза е установила, че откритите край Перник тленни останки на една от жертвите на групата, известна като "новите килъри", са на Теодор Неофитов, известен като Ханс. "Току-що ми докладваха, че е готова ДНК експертизата. Тленните останки са на Теодор Неофитов, известен като Ханс", каза главният секретар на МВР.

„Готова е съдебно-медицинската експертиза и експертизата за оръжието, което беше намерено при обиските – това е бойно оръжие. Тепърва ще се правят балистични експертизи, за да се установи дали има доказателства за извършени други престъпления. До момента имаме намерени тленни останки на едно лице и вече е ясно кое е то”, посочи Лазаров.

„Имаме данни и търсим къде могат да са други тленни останки, но докато не ги намерим, не бих се ангажирал с конкретни факти. Има свидетелски показания по досъдебното производство, които дават ясна светлина защо е убит. Това е част от делото и не мога да се ангажирам”, каза още Светлозар Лазаров.

Мъглата около ЦСКА не се разсейва

Бъдещето на ЦСКА става все по-мрачно, след като вече стана ясно, че Христо Стоичков се оттегля от клуба, а досегашният изпълнителен дир...

Днес трябва да бъдат повдигнати обвинения за убийство на известния като бай Васо, бащата на Райко Арарски – Васил Арарски и другото лице Милчо Бонев, известен като Чироза. На двете лица очаквам днес да бъдат повдигнати обвинения, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

„Работим с колегите от Главна дирекция „Национална полиция” и Специализираната прокуратура под ръководството на Специализираната апелативна прокуратура, ВКП и сега излизам от среща главния прокурор. Всички материали се докладват на главния прокурор. В момента протичат разпити по тази тема и не искам да се ангажирам с детайли. Що се касае за това кога и къде е изчезнал Теодор Неофитов, тези неща ги има в достатъчно документи”, заяви Лазаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com