Обновен 55-километров участък свързва София и Пирдоп

5479
Обновен 55-километров участък свързва София и Пирдоп

Днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, постоянният представител на Световната банка в България Маркус Репник и кметът на община Челопеч Алекси Кесяков прерязаха лентата на рехабилитирания 55-километров участък от път Път I-6 София – Пирдоп, предаде БГНЕС.

Стойността на проекта е близо 29 млн. лева, 90% от които са заем от Световната банка, съобщиха от МРРБ. Лиляна Павлова благодари на партньорите от Световната банка за доброто сътрудничество в пътния сектор. Тя определи откриването на обновения пътен участък като дългоочаквано събитие. "Не делим пътищата на малки и големи. За нас всички те са важни.

С изграждането на добри и безопасни пътища стимулираме хората да останат да живеят в родните си места", каза регионалният министър. "Инвестираме във всички региони, за да осигурим работа за хората в тях, за да не се налага да се местят в големите градове. Затова, освен в пътища, влагаме средства и в обновяването на образователната, социалната, здравната и културната инфраструктура", допълни тя.

В приветствието си Маркус Репник отбеляза: "Имаме изключително стабилни връзки с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и се чувстваме привилегировани да бъдем част от този пътен проект. Надявам се, че той ще свърже много хора и добри идеи за бъдещето на България".

Редактор: Десислава Симова

Водата в "Дружба" 1 замърсена, да не се пие

Строително-ремонтни работи за промяна на схемата на водоснабдяване в района на ж.к. „Дружба” 1 в късните следобедни и вечер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com