Отложиха делото на Брендо за лятото, никаква информация за Лара

4443
Отложиха делото на Брендо за лятото, никаква информация за Лара

В Софийски градски съд започна и скоропостижно завърши заседанието по делото срещу Евелин Банев – Брендо във връзка с европейската заповед за арест в Румъния, съобщи БЛИЦ. Евелин Банев не присъства на днешното съдебно заседание. Той се намира в Италия, където срещу него се води друго дело.

Заповедта за арест на Банев е издадена на 5 февруари 2013 г. от съд в гр. Букурещ, за създаване на организирана престъпна група с цел трафик на наркотични и психотропни вещества - кокаин. Оказа се, че италианската прокуратура не е пуснала Брндо, а нашата имала още въпроси за изясняване.

Съдията Владимир Астраджиев отложи делото и обяви, че може да изиска Брендо за изслушване едва през юли. Той ще изиска румънските и италианските власти да се споразумеят по предаването му, както и да се разберат за разходите по него. Ако не се стигне до споразумение, тогава Софийски градски съд ще прекрати процеса срещу кокаиновия крал, увери съдията.  

Адвокатката на Брендо Ина Лулчев, заяви, че има информация, че делото срещу довереника й в Румания е отложено. Но почти тичешком се изнесе от съда, за да не отговаря на въпроси на журналистите, свързани с отвлечената Лара.

Решават за екстрадицията на Брендо в Румъния

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Евелин Банев-Брендо във връзка с европейска заповед за арест. Заседанието ще се състои...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com