Подписват договори за лъчетерапевтични комплекси

5614
Подписват договори за лъчетерапевтични комплекси

В Министерството на здравеопазването ще бъдат подписани на 15 август договори за строително-монтажни работи за изграждане и разширяване на лъчетерапевтични комплекси, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

От 11 ч. ще бъдат подписани договорите в изпълнение на Средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерство на здравеопазването по схема за безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации". СРИП се осъществява по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013г., с общ бюджет 148 млн. лв. финансиране от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Конкретен бенефициент е Министерство на здравеопазването.

По договорите ще бъдат извършени строително-монтажни работи за разширяване на лъчетерапевтичен комплекс в Клиника по лъчелечение в СБАЛ по онкология, гр. София и за изграждане на онкологичен и лъчетерапевтичен център в УМБАЛ "Св. Марина", гр.Варна. Ще бъдат подписани и договори за доставка, въвеждане в експлоатация, гаранционно и следгаранционно обслужване на лъчетерапевтична апаратура за двете лечебни заведения.

От 12 ч. пък между Министерство на здравеопазването и Асоциация "Прозрачност без граници" ще бъде подписан Пакт за почтеност. Документът е разработен въз основа на сключеното на 22.07.2012 г. споразумение за сътрудничество. От страна на МЗ Пактът за почтеност ще бъде подписан от министъра на здравеопазването Десислава Атанасова.

Основната цел на Пакта е да се осигури пълна прозрачност на провежданите процедури като по този начин се гарантира ефективно антикорупционно поведение и добро управление на публичния сектор. Специални текстове предвиждат представители на неправителствени организации да участват активно и пряко в публичните заседания по процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет "Извършване на строително-монтажни работи в ДМСГД по проект "Преструктуриране на домовете за медико-социални грижи за деца от 0-3 г."

Редактор: Калина Здравкова

12 акта за нарушения на забраните за тютюнопушене

От днес в полунощ започнаха проверките на здравните инспектори от РЗИ в цялата страна във връзка с въведената от 1 юни пълна забрана за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com