Предотвратяват кражби на АМ "Тракия" чрез видеонаблюдение

8316
Предотвратяват кражби на АМ "Тракия" чрез видеонаблюдение

Пътната агенция и МВР възнамеряват да поставят камери, които в реално време да дават информация за състоянието на магистрала „Тракия”. Това каза директорът на „Развитие на пътната инфраструктура с бюджетни средства” в АПИ Георги Златев, цитиран от БТВ.

Той обясни, че към момента тази информация се получава по аналогов ред – има служители, които са изпратени на места, и информират за проблемите и състоянието на пътя. За поддържането на камерите и други принадлежности от пътната инфраструктура, имало един основен проблем – вандализъм.

Слагат камери преди "тапите" на "Тракия"

По разпореждане на главния секретар на МВР от днес започват да се поставят камери преди "тапите" на АМ "Тракия". Това съобщи министърът...

„Днес, докато обхождахме пътя от село Говедарци до х. „Мальовица”, наши местни структури ни информираха, че знаци, които са сложени за опасни завои, за неравности, за ограничение на скоростта, са откраднати два дни по-късно”, подчерта Златев.

По думите му всеки такъв пътен знак струва най-малко 150 лева, защото в тази сума влизат самият знак, тръбата, на която се монтира той, бетонът и трудът на служителите.

Мантинели по пътищата също били обект на кражба. На Подбалканския път са констатирани кражби на мантинела, всеки метър от която струва най-малко 80 лева. Той увери, че веднага след като получат информация за липсващи части от мантинелите или пътни знаци, те биват възстановени.

„Призоваваме гражданите, ако видят някой неоторизиран да демонтира каквито и да било принадлежности от пътната инфраструктура – да сигнализират за това”, каза още експертът от АПИ.

"Тракия" се задръсти, отклониха движението

В периода от 16.00 до 18.00 часа движението по автомагистрала „Тракия” в посока Пловдив се отклонява от пътен възел Мирово,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com