Симеонов към Сидеров: Нито съм организатор, нито фюрер на проверките по морето

4533
Симеонов към Сидеров: Нито съм организатор, нито фюрер на проверките по морето
Снимка: БГНЕС

Днес по време на парламентарния контрол един срещу друг застанаха лидерът на "Атака" и председателят на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов.

Сидеров му зададе въпрос за концесиите на злато в страната – тема, по която партията му от години защитава тезата, че България е ощетена от неизгодни договори.

Държавата не контролира ефективно концесията на находище "Челопеч", установи Сметната палата

Държавата не успява да контролира ефективно изпълението на договора за концесия на подземни богатства в находище „Челопеч“...

Симеонов обаче обяви, че, макар да председателства Координационния съвет по концесии, няма правомощия да се изказва по темата и пренасочи лидера на "Атака" към друг вицепремиер – Томислав Дончев.

"Нали работим в интерес на държавата, нали това ни движи винаги, независимо дали ще се занимаваме с обекти към морето, или с такива в сърцето на България, трябва принципът да е един и същ", каза още Сидеров, което стана повод Симеонов да подчертае, че проверките на заведения по Черноморието са по решение на контролните органи и той не е техен инициатор.

"Аз нито съм организатор, нито съм водачът, нито фюрерът, или какъвто там да било на проверките. Проверките са стандартни и не се провеждат нито първа, нито втора, нито пета година, а всяка година. Това е изцяло в моите правомощия, както и контролът върху приватизационните и следприватизационните сделки", обяви вицепремиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика