Спас Панчев: Беше грешка да вкарваме големите магазини в централните части на градовете

16077
Спас Панчев: Беше грешка да вкарваме големите магазини в централните части на градовете

Идеята супермаркетите да не работят събота и неделя бе подхвърлена. Ние не сме имали подобно намерение. Това заяви пред БНТ червеният депутат Спас Панчев. В проекта за наш закон нямаме намерения да вкарваме подобно нещо. Ние искаме само да защитим българския потребител, подчерта той.

В големите държави хипермаркетите са извън градовете. В България е нещо различно обаче. Беше грешка да вкарваме големите магазини в централните части на градовете. Трябваше да продължим утвърдена практика, каза още депутатът.

Васил Гюров срещу Спас Лакомото: Ставате слуги на ресторантьорите

Музикантът Васил Гюров се обяви срещу идеята да се преразгледа решението за пушене в заведенията. “Отивам пред телевизията да се...

Няма да местим големите магазини в покрайнините на града, категоричен бе той. По думите му основното важно нещо е отношението български производител-големи вериги.

Не искаме да изменяме мястото на търговските вериги. Идеята ни е да защитим българското, Да се храним с повече български стоки и те да влязат в големите търговски вериги. Искаме българският производител да има достъп до големите търговски вериги, посочи той.

От своя страна Йордан Матеев посочи, че предложението хипермаркетите да бъдат преместени в покрайнините на града означава хората, които са в центъра, да пазаруват на по-високи цени. Нека не забравяме, че българинът е най-бедният в целия Европейски съюз. Ще пострадат най-бедните, предупреди той.

Според него не в хипермаркетите са проблемът. Той дори подкани Панчев да каже каква е разликата между хипермаркет и супермаркет и дали в България изобщо може да се говори за хипермаркерите.

Големите магазини затварят врати през почивните дни?

Големите хипермаркети да не работят в събота и неделя, за да може да се стимулира оборотът на кварталните магазини. Тази идея може да з...

Самите производители ще пострадат, защото в малките магазини няма голяма възможност да бъдат изложени техните стоки. Клиентът трябва да решава коя стока е по-добра, а не администрацията да го прави вместо него, смята представителят на Асоциацията на търговските вериги у нас. От съботно-неделно затваряне на хипермаркетите ще пострада и държавният бюджет, посочи Матеев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com