Съдът в Ловеч върна децата от село Дренов при баща им

8558
Съдът в Ловеч върна децата от село Дренов при баща им

В Ловеч продължава драмата с трите деца от село Дренов, които със заповед на дирекция „Социално подпомагане" бяха отнети от баща им и настанени в центрове от семеен тип. Административният съд обаче е уважил жалбата на Димитър Дюлгеров и е постановил трите му деца да бъдат върнати в дома им.

Съдът в Ловеч е взел предвид множеството нарушения при извеждането на Димитър, Елена и Волен от дома им в с. Дренов и настаняването им в различни градове. Съдия Йонита Цанкова се е съобразила с твърденията на баща им, че на 15-и януари е бил извикан за справка в РПУ-Ловеч, където бил държан цял ден. През това време полицаи влезли незаконно в дома му и извели непълнолетните деца, предаде БНР. Едва тогава му връчили трите заповеди, с които това било сторено. Спешните действия спрямо Дюлгеров бяха предприети от дирекция "Социално подпомагане" в Ловеч след сигнал от майката на децата, Елена. Тя изпрати факс, че съпругът й системно ги пребивал и ги държи под ключ.

Съдът констатирал и нарушение във формата на трите административни акта, в които никъде не били посочени конкретни фактически основания за издаването им. Освен това физическо насилие не било установено нито при прегледите на децата от личния им лекар, нито от становището на психолозите и социалните работници. В нито едно от съдебните производства не бил открит друг проблем, освен недопускане на децата до училище. Съдът смята още, че начинът, по който децата са били изведени от дома им и транспортирани до различни градове, не е бил според закона. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

На 14-ти февруари Районният съд в Ловеч ще гледа делото, заведено срещу бащата за упражнявано насилие спрямо децата, по сигнала на майката Елена.

Редактор: Е. Гигова

Полицаят, убил приятелката си в Ловеч, отива в психиатрия

33-годишният полицай Иво Маринов от Ловеч, който уби млада жена пред дискотека миналата година, ще бъде настанен в психиатричното отдел...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com