Важно беше събота и неделя да бяха пуснали движението по магистралата

4465
Важно беше събота и неделя да бяха пуснали движението по магистралата

Столичният кмет Йорданка Фандъкова не присъства на официалното откриване на новия пътен участък от автомагистрала "Хемус" между Софийски околовръстен път и пътен възел Яна, съобщи Агенция „Фокус”. Важно беше - събота и неделя да бяха пуснали движението, за да не чакат хората с часове. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти след като посети посети ІV ОУ „Джон Атанасов” в кв. "Дружба".

Няма да отида на откриването на пътен възел Яна, по няколко причини. Първо, искам да подчертая, че основният двигател за реализирането на този обект беше Столичната община, още при кмета Борисов, който след това, като министър-председател, предприе всички действия, за да можем да пренасочим движението от Богров и да се изгради тази важна отсечка и да няма инциденти, каза Фандъкова. Доколкото аз разбрах, все още няма акт 16 на обекта, каза Фандъкова.

Пуснаха движението по "Цар Освободител", огледът продължава

Движението по бул. "Цар Освободител" вече е възстановено. Повторните огледи на мястото на взривения китайски ресторант продължават, зая...

„Аз призовах - още в събота да бъде пуснато движението, защото пускането на движението и официалното откриване са две различни неща. На кръстовището на две нива на бул. "Гешов" и бул. "Георги Софийски" ние пуснахме движението много преди да бъде официално завършен обектът, за да не пречим на хората.

Официалните откривания са за пред хората и мисля, че не са толкова важни. Важно беше - събота и неделя да бяха пуснали движението, за да не се чака с часове от хората. Всички видяхме, че нищо не се работеше събота и неделя не зная какво пречеше да се пусне още тогава. Така че - желая успех. Благодарна съм на държавата, че включи една голяма отсечка от Софийския околовръстен път поредната, за изграждане, и очаквам, разбира се, комисията да си свърши работата и да се узакони тази отсечка. Най-важното е да няма тези тапи и, разбира се, да бъде безаварийно пътуването”, каза Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com